22.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου: Έμφαση στα ισραηλινά σχέδια για αντίποινα κατά του Ιράν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συνομίλησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για συνομιλία στο επίκεντρο της οποίας ήταν τα ισραηλινά σχέδια για αντίποινα στο Ιράν.

Η κλήση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ήταν η πρώτη γνωστή συνομιλία των δυο ηγετών από τον Αύγουστο και συνέπεσε με μια απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης του Ισραήλ τόσο με το Ιράν όσο και με τη Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν, χωρίς σημάδια επικείμενης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Χαμάς στη Γάζα που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Η Μέση Ανατολή βρισκόταν στα άκρα αναμένοντας την απάντηση του Ισραήλ σε μια πυραυλική επίθεση την περασμένη εβδομάδα που πραγματοποίησε η Τεχεράνη ως αντίποινα για τη στρατιωτική κλιμάκωση του Ισραήλ στον Λίβανο. Η ιρανική επίθεση τελικά δεν σκότωσε κανέναν στο Ισραήλ και η Ουάσιγκτον την χαρακτήρισε αναποτελεσματική.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι ο εχθρός του Ιράν θα πληρώσει για την πυραυλική του επίθεση, ενώ η Τεχεράνη είπε ότι οποιαδήποτε αντίποινα θα αντιμετωπιστεί με τεράστια καταστροφή, εγείροντας φόβους για έναν ευρύτερο πόλεμο στην πετρελαιοπαραγωγό περιοχή που θα μπορούσε να προσελκύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

: Reuters 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό