22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε η βίζα – Προς απέλαση ο Σέρβος τενίστας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς. Αυτό σημαίνει ότι εκκινεί διαδικασία για την απέλαση του Σέρβου πρωταθλητή, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Australian Open. 

To θρίλερ ωστόσο δεν τελειώνει εδώ. Δεν αποκλείεται η πλευρά του Τζόκοβιτς θα θελήσει να προσφύγει και πάλι στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης. Μάλιστα τα αυστραλιανά μέσα μετέδιδαν τις προηγούμενες ημέρες ότι η απόφαση καθυστερούσε, ακριβώς γιατί η κυβέρνση προσπαθούσε να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία, που δεν θα μπορεί να τα αντικρούσει σε δικαστική αίθουσα. 

Σημειώνεται ότι η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, για ακύρωση της βίζας σημαίνει και τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία.

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου να ακυρώσω τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς στηριζόμενους σε λόγους υγείας και καλής τάξης, κρίνοντας ότι αυτό ήταν το σωστό για το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε ο Αυστραλός υπουργός στην ανακοίνωσή του. 

«Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία COVID-19» συμπλήρωσε, ενώ ευχαρίστησε τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης «που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με αυξανόμενη πρόκληση».

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η βίζα του Τζόκοβιτς ακυρώθηκε λίγο μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης στις 6 Ιανουαρίου, με τον τενίστα να μεταφέρεται σε κέντρο μεταναστών. Ωστόσο στις 10 Ιανουαρίου δικαστήριο έκρινε «παράλογη» τη διαδικασία ακύρωσης και έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος. 

naftemporiki.gr 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό