22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τζανάκης στο : Τότε θα δούμε τριψήφια κρούσματα – Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αν από την αρχή της πανδημίας έχει υπάρξει ένα μοντέλο παρατήρησης και εκτίμησης της πορείας της που έχει επαληθευτεί, δεν είναι άλλο από αυτό της Κρήτης που επεξεργάζεται και αναλύει η ομάδα του καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη – Ένα μήνα πριν έκανε λόγο για «ταβάνι» στους 850 διασωληνωμένους αλλά και για ημερήσια κρούσματα της τάξεων των 2.500 μέχρι και την περίοδο που διανύουμε – Ποια είναι η εκτίμηση για το επόμενο διάστημα και πότε θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα την ημέρα  

Την εκτίμηση ότι κάποια στιγμή μετά τα μέσα Ιουνίου η χώρα θα αρχίσει να καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων έκανε μιλώντας στο ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

«Περίπου στις 15 – 20 Ιουνίου σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάζεται και αναλύει η ομάδα μου θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε αριθμούς ημερησίων κρουσμάτων κάτω από τα 1.000. Αν και είναι δύσκολο θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε αν τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας, αν συνεχίσουμε το testing και βεβαίως με την εξέλιξη του εμβολιασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Και προσθέτει: «αυτή την περίοδο η κατάσταση – και με το άνοιγμα – παραμένει επικίνδυνη – το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα θα εξαρτηθεί από το πόσο θα πειθαρχήσουμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Βρισκόμαστε σε μια φάση λεπτών ισορροπιών».

Η κατάσταση σήμερα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το Σάββατο (8/5), 2.461 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη την επικράτεια παρουσιάζοντας παρουσιάζοντας μικρή μείωση. Οι συνάνθρωποι μας που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο είναι 68, ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας φτάνουν τους 737.

Η Αττική παρουσιάζει πτωτική τάση με 1.122 κρούσματα. Πρώτο στις μολύνσεις έρχεται το κέντρο της Αθήνας με 290 νέες, ενώ ακολουθούν ο Πειραιάς που παρουσιάζει αύξηση με 202 και ο Δυτικός Τομέας της Αθήνας με 167.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην ΑττικήΑνατολική Αττική 130Βόρειος Τομέας Αθήνας 127Δυτική Αττική 56Δυτικός τομέας Αθήνας 167Κεντρικός Τομέας Αθήνας 290Νήσων 22Νότιος Τομέας Αθήνας 128Πειραιάς 202Τα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Σταθερά υψηλά είναι τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν 285 νέα και λίγο περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, ενώ ακολουθούν, η Λάρισα με 57, Αχαϊα με 55, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η Μαγνησία με 50.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.461 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 5 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Κρούσματα σήμερα: 1.122 νέα κρούσματα στην Αττική και 285 στην Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό