30.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Τζίνα Ρόουλαντς: Η αγαπημένη ηθοποιός του «The Notebook» πάσχει από Αλτσχάιμερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η θρυλική ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς, γνωστή για τους αξέχαστους ρόλους της σε ταινίες όπως «A Woman Under the Influence» και «The Notebook», διαγνώστηκε με νόσο Αλτσχάιμερ, όπως αποκάλυψε ο γιος της, σκηνοθέτης Νικ Κασσαβέτης.

Ο Κασσαβέτης, ο οποίος σκηνοθέτησε την μητέρα του στην ταινία «The Notebook» του 2004, μίλησε στο Entertainment Weekly για την κατάσταση της υγείας της Ρόουλαντς, περιγράφοντας πως η ηθοποιός βρίσκεται σε “πλήρη άνοια”.

Η βραβευμένη με τέσσερα βραβεία Emmy και δύο Χρυσές Σφαίρες, Ρόουλαντς, αποτελεί είδωλο της μεγάλης οθόνης, ιδιαίτερα γνωστή για τις ερμηνείες της στις ταινίες του συζύγου της, Τζον Κασσαβέτη, όπως «A Woman Under the Influence» (1974) και «Gloria» (1980). Για τις δύο αυτές ερμηνείες, απέσπασε υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ το 2015 τιμήθηκε με τιμητικό Όσκαρ για την συνολική προσφορά της στην τέχνη.

Σύμφωνα με τον Νικ Κασσαβέτη, η μάχη της μητέρας του με το Αλτσχάιμερ αποκτά ακόμα πιο συγκινητική διάσταση, καθώς στο «The Notebook» η Ρόουλαντς υποδύθηκε μια γυναίκα με άνοια.

«Έβαλα τη μητέρα μου να παίξει την ηλικιωμένη Άλι και περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για το Αλτσχάιμερ, θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί στην ερμηνεία. Τώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, η ίδια βιώνει την ασθένεια», εξομολογήθηκε ο Κασσαβέτης. «Είναι σε πλήρη άνοια. Είναι παράξενο – το ζήσαμε, το υποδύθηκε και τώρα το ζούμε στην πραγματικότητα».

Στο «The Notebook», η Ρόουλαντς ενσάρκωσε την “Άλι” στην ώριμη ηλικία, ενώ η νεαρή εκδοχή του χαρακτήρα ερμηνεύτηκε από την Ρέιτσελ ΜακΆνταμς. Στο πλευρό τους βρέθηκαν ο Ράιαν Γκοσλινγκ ως νεαρός Νόα και ο Τζέιμς Γκάρνερ ως ηλικιωμένος. Η ταινία σημείωσε εισπράξεις 117 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και παραμένει μέχρι σήμερα μια από τις πιο αγαπημένες ρομαντικές ταινίες της δεκαετίας του 2000.

Αναφερόμενος στην συνεργασία τους στο «The Notebook», ο Νικ Κασσαβέτης δήλωσε στο Entertainment Weekly πως οι αναμνήσεις του από τα γυρίσματα με την μητέρα του είναι γεμάτες αγάπη και θαυμασμό.

Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση της Ρόουλαντς έλαβε χώρα στην κωμωδία του 2014 «Six Dance Lessons in Six Weeks», όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Cheyenne Jackson.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό