15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Τεχνολογικό χωριό» από την Microsoft

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Λαύριο θα εγκατασταθεί η μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft όπου θα αξιοποιήσει 300 στρέμματα για 3 Data Centers και θα δημιουργήσει μέχρι και κατοικίες για το προσωπικό της επένδυσης. Αυτό σημειώνεται στο απολογιστικό ενημερωτικό δελτίο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις δράσεις του υπουργείου που αφορούν στο μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού ‘Αδωνι Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από τη Microsoft, αναφέρεται σχετικά με την Grivalia ότι: «Τουριστικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, αναβάθμιση του αεροδρομίου και ‘’πράσινες” πρωτοβουλίες, αναβαθμίζουν την Πάρο ως τουριστικό προορισμό».

Σε ό,τι αφορά στην Brown Hotels αναφέρεται αναφέρονται τα εξής: «Εγκαίνια 7 νέων ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα για φέτος από τη Brown και επενδυτικό πλάνο για συνολικά 24 ξενοδοχεία και θέρετρα που βρίσκονται υπό κατασκευή και ανάπτυξη».

Για τους επενδυτές που αφορούν στον διαγωνισμό για την Πολιτεία Καινοτομίας σημείωνεται ότι «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Intracom και Dimand Real Estate διεκδικούν το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ της Πολιτείας Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί στο πρώην εργοστάσιο της Χρωματουργείας Πειραιά (ΧΡΩΠΕΙ)».

Σε ό,τι αφορά σε χρηματοδοτικές δράσεις αναφέρεται ότι:

– Ξεκίνησε νέα δράση του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

– Ολοκληρώθηκε με 11.503 αιτήσεις η Δράση «e -λιανικό» που αφορούσε την ανάπτυξη ή αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για  μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ.

– Δίνονται χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την εγγύηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων.

– Είναι αυξημένες κατά 5 – 25% οι κρατικές ενισχύσεις περιφερειακού χαρακτήρα για την περίοδο 2022-2027.

– Διενεργείται διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου “Επέκταση και ψηφιοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών (OPEN MARKET)”.

– Μειώθηκε το κόστος τηλεφωνικών κλήσεων προς την γραμμή καταναλωτή 1520 από τις εταιρείες COSMOTE και VODAFONE και

– Δόθηκε η δυνατότητα ένταξης των πτηνοτροφικών μονάδων στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό