18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τενεσί: Η στιγμή που η δράστιδα εισβάλλει στο σχολείο – Η έκκληση Μπάιντεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο βίντεο από την τραγωδία με πυροβολισμούς σε ιδιωτικό σχολείο στην πολιτεία του Τενεσί έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Νάσβιλ. Το νέο ντοκουμέντο καταγράφει πώς η 28χρονη μακελάρισσα κατάφερε να μπει μέσα στο σχολείο και να σκοτώσει έξι άτομα.

Hale fired a number of rounds inside the Covenant Church/School building. She was armed with these 3 guns and significant ammunition. pic.twitter.com/3LYOU2r0sh

— Metro Nashville PD (@MNPDNashville) March 28, 2023

Η έκκληση Μπάιντεν

Στον απόηχο της επίθεσης σε ιδιωτικό σχολείο του Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί – με απολογισμό επτά νεκρούς, ανάμεσά τους τρία παιδιά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε εκ νέου έκκληση στο Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να σταματήσουμε την ένοπλη βία», είπε ο Aμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Κομματιάζει τις κοινότητές μας, κομματιάζει την ίδια την ψυχή του έθνους μας». Αναφερόμενος ειδικότερα στις επιθέσεις σε σχολεία, τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να προστατεύσουμε τα σχολεία μας, ώστε να μην μετατραπούν σε φυλακές».

Το όπλο που χρησιμοποίησε η 28χρονη δράστιδα

Το χρονικό της επίθεσης

Υπενθυμίζεται ότι τρία παιδιά, τρεις ενήλικοι -ανάμεσά τους και η διευθύντρια του σχολείου- και η 28χρονη δράστιδα σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα μέσα σε πρωτοβάθμιο ιδιωτικό σχολείο στη Νάσβιλ, στην πολιτεία Τενεσί του αμερικανικού Νότου.

Η 28χρονη δράστιδα, η οποία σύμφωνα με την αστυνομία είναι διεμφυλική, ονόματι Οντρεϊ Χέιλ με καθαρό ποινικό μητρώο, μπήκε στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Τενεσί «The Covenant School», οπλισμένη με δύο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, πυροβολώντας τη γυάλινη πόρτα εισόδου.

Κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, ηλικίας μεταξύ 8 και 9 ετών και τρεις ενηλίκους, ηλικίας μεταξύ 60 και 61 ετών.

Τι έδειξε η έρευνα στο σπίτι της δράστιδας

Οι αρχές εντόπισαν στο σπίτι της δράστιδας ένα «μανιφέστο», που αναφερόταν και σε άλλους δυνητικούς στόχους. Το κείμενο, λεπτομερές σχέδιο που έδειχνε «τις εισόδους» στο σχολείο και άλλα «γραπτά» βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της. Τα τεκμήρια που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύουν πως επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης, πρόσθεσε.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό