28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Έχουμε αλυσίδες και λουκέτα για τον Ελ Κααμπί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο Βιντσέντζο Ιταλιάνο στάθηκε στην παρουσία του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και τον τρόπο, με τον οποίο θα τον σταματήσουν οι «βιόλα».

Ο Ιταλός τεχνικός της Φιορεντίνα εξέφρασε τη μεγάλη επιθυμία που υπάρχει στην ομάδα του για την κατάκτηση του Conference League.

Ο Ιταλιάνο στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην «OPAP Arena» στάθηκε στη μεγάλη «δίψα» των παικτών του, μετά τον περσινό χαμένο τελικό στην Πράγα, ενώ αναφέρθηκε και στο «βαρύ πυροβολικό» του Ολυμπιακού, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, λέγοντας αστειευόμενος ότι: «έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα».

Ο τεχνικός των «βιόλα» δήλωσε: «Η μοναδική διαφορά σε σύγκριση με τον περυσινό τελικό είναι πως έχουμε ξαναζήσει αυτές τις καταστάσεις: την αναμονή, την προετοιμασία. Είναι ματς 50-50, είμαστε δυνατοί εμείς αλλά και εκείνοι. Έχουμε εμπειρία αλλά θα πρέπει να τη δείξουμε αύριο στο γήπεδο. Και εγώ νιώθω αυτό το ματς επειδή στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Είμαστε άξιοι που φτάσαμε στον τελικό αλλά αύριο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίξουμε με τη φωτιά και να τα δώσουμε όλα. Πέρυσι ο επίλογος δεν ήταν καλός αλλά φέτος μία διαφορετική κατάληξη. Εάν ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό, αυτό σημαίνει πως αξίζει».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Τιμήσαμε και φέτος στο μέγιστο αυτή τη διοργάνωση, φτάνοντας στον τελικό μετά από ματς σε ομίλους και νοκ-άουτ. Θα πρέπει να δούμε αυτό το ματς σαν να ήταν το τελευταίο της ζωής μας, θα πρέπει να είμαστε τέλειοι και να μην κάνουμε λάθη. Δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι φτάνουμε σε τελικό για δεύτερη στη σειρά χρονιά. Διαβάζω αυτά που γράφονται και ακούω αυτά που λέγονται, για μας είναι ένα είδους ρεβάνς. Αύριο απαγορεύεται να κάνουμε λάθη, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Την πίκρα που πήραμε από τον περυσινό τελικό θα την χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε τώρα ένα διαφορετικό φινάλε, ξέροντας πως ο αντίπαλός μας είναι δυνατός, ποιοτικός και προετοιμασμένος».

Τέλος, κλήθηκε να μιλήσει πιο ειδικά για τον Ολυμπιακό, λέγοντας: «Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Για τον Ελ Κααμπί έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα… Τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του έχουν κάνει μία μεγάλη διαδρομή. Εάν εμείς φτάνουμε στον τελικό αήττητοι, εκείνοι έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Ο Ελ Κααμπί σκοράρει συχνά και ξέρει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κάθε τρόπο. Είναι σε καλή κατάσταση και γνωρίζουμε πως αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αντίπαλό μας. Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε, μπορούμε να το κάνουμε με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα».

Μπιράγκι: «Υπάρχει αίσθημα εκδίκησης»

Ο αρχηγός της Φιορεντίνα, Κριστιάνο Μπιράγκι έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, όπου υπογράμμισε ότι εκείνος κι οι συμπαίκτες του βλέπουν το ματς ως μια ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό από τη Γουέστ Χαμ. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον περσινό χαμένο τελικό: «Πάντα σκέφτομαι την απώλεια του περσινού τελικού. Ήταν μόλις πριν από ένα χρόνο και η πληγή είναι ακόμα ωμή, τόση πικρία από την πλευρά μας και από εκείνη των οπαδών που ήρθαν στην Πράγα. Τώρα είμαστε εδώ και κάναμε καλά που φτάσαμε εδώ. Είμαστε αήττητοι από τα προκριματικά και έτοιμοι για την πρόκληση να μετατρέψουμε την απογοήτευση της περασμένης σεζόν σε κάτι θετικό. Ο περσινός τελικός εξακολουθεί να πονάει. Είναι μια φρέσκια πληγή, αλλά κάναμε καλά που επιστρέψαμε εκεί και το κάναμε αήττητοι σε αυτό το συνέδριο. Θα δώσουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό συναίσθημα από πέρυσι».

Για το εάν θα επιδιώξουν να πάρουν ρεβάνς: «Το αίσθημα της εκδίκησης είναι εκεί. Από όλους όσοι ήταν εκεί πέρυσι: από τον προπονητή, τους παίκτες, το προσωπικό. Πέρυσι δεν αξίζαμε να χάσουμε έτσι, αλλά οι τελικοί είναι έτσι. Θέλουμε να παίξουμε έναν σπουδαίο αγώνα και να πάρουμε αυτό το τρόπαιο για όσα κάναμε αυτά τα τρία χρόνια με την Ιταλιάνο, για την αγάπη των φιλάθλων, για εκείνους που δεν είναι πια εδώ. Έχουμε χίλιους λόγους για να κερδίσουμε. Ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο. Θέλουμε να κερδίσουμε».

Για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα με τον Ιταλιάνο στον πάγκο της: «Η ανάπτυξη της ομάδας ήταν εκθετική. Το νιώθουμε κάθε μέρα. Την επόμενη σεζόν θα αγωνιστούμε και πάλι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχουμε παίξει περισσότερα από 100 παιχνίδια τα τελευταία δύο χρόνια. Ήταν τρία υπέροχα χρόνια και το αυριανό αποτέλεσμα δεν θα το αλλάξει αυτό. Το παιχνίδι θα είναι σημαντικό για να τελειώσουμε τη σεζόν με επιτυχία και να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο που κυνηγάμε εδώ και δύο χρόνια».

Μποναβεντούρα: «Θέλουμε τον τίτλο, τον κυνηγάμε τρία χρόνια»

Ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του τελικού στην «OPAP Arena». Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι δεν έχει βρει δίχτυα στη φετινή διοργάνωση και την «αποχή» της Φιορεντίνα από τίτλους: «Δεν έχω σκοράρει ακόμα στο Conference League, ελπίζω να το σπάσω αυτό στον τελικό. Πρέπει να παίξουμε ως ομάδα , αφήνοντας στην άκρη τις ατομικότητες. Το να κερδίζεις στη Φλωρεντία είναι κάτι δύσκολο, το τελευταίο τρόπαιο κατακτήθηκε πριν από περισσότερα από είκοσι χρόνια. Νιώθουμε αυτή την επιθυμία για νίκη και το πάθος των φιλάθλων προς την μωβ φανέλα. Ως αντίπαλος πάντα το ένιωθα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε φτάσει κοντά στην κατάκτηση τίτλων, αλλά αύριο θέλουμε πραγματικά να το πετύχουμε».

Για το εάν βρίσκεται σε φυσική κατάσταση να παίξει: «Είμαι καλά. Στα τελευταία παιχνίδια έχω παίξει αρκετά λεπτά, αλλά αύριο δεν ξέρω αν θα μπω στον αγωνιστικό χώρο, γιατί ο προπονητής μας λέει την ενδεκάδα μόνο την ημέρα του αγώνα. Δεν νομίζω ότι θα μας ζητήσει πράγματα που είναι τόσο διαφορετικά από αυτά που κάνουμε πάντα, αυτός είναι ο τρόπος που παίζουμε».

Για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα με τον Βιτσένστο Ιταλιάνο στον πάγκο της: «Έχουμε μεγαλώσει πολύ, είχαμε την τύχη να δουλέψουμε με το ίδιο άτομο για τρία χρόνια. Έχουμε διορθώσει πολλά λάθη που κάναμε με την πάροδο του χρόνου, ποτέ δεν είσαι τέλειος, προσπαθούμε αλλά είναι δύσκολο. Ωστόσο, η ανάπτυξή μας είναι εμφανής και την αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα. Του χρόνου θα παίξουμε και στην Ευρώπη και έχουμε ήδη παίξει πάνω από εκατό παιχνίδια τα τελευταία δύο χρόνια. Το αυριανό αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα αλλάξει αυτό που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Ο σύλλογος μιλάει και λέει ότι έχουμε πετύχει κάποιους εξαιρετικούς στόχους. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν με ένα τρόπαιο που κυνηγάμε εδώ και τρία χρόνια. Τα πήγαμε καλά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επειδή παίξαμε γνωρίζοντας ότι είμαστε δυνατοί. Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο πλήρης ομάδα της Φιορεντίνα από τότε που βρίσκομαι εδώ».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό