31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Τελικός Champions League, LIVE CHAT: Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης

Ειδήσεις Ελλάδα

Champions League: Παρακολουθήστε και σχολιάστε από το LIVE CHAT του Onsports τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης, που διεξάγεται στο Ουέμπλεϊ.

Η στιγμή που κάθε ποδοσφαιρόφιλος στον πλανήτη περιμένει όλη τη σεζόν. Η κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως σε συλλογικό επίπεδο, κορυφώνεται με τον μεγάλο τελικό του Champions League. Στο Γουέμπλεϊ θα κριθεί ο βαρύτιμος τίτλος, με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης να διεκδικούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ο 69ος τελικός αν συνυπολογίσουμε και το πρωταθλητριών, διεξάγεται απόψε στο Λονδίνο. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ όντας η έκπληξη της διοργάνωσης, θα διεκδικήσει το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας της καθώς το είχε κατακτήσει το 1996-97. Απ’ την άλλη το απόλυτο φαβορί της Ρεάλ Μαδρίτης με 14 τρόπαια στο μουσείο της και αναζητώντας το 15ο στην αγγλική πρωτεύουσα.

Οι Γερμανοί απέκλεισαν PSV Αϊντχόφεν, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν για να είναι στον τελικό. Η Ρεάλ Μαδρίτης απ’ την άλλη, συγκέντρωσε 18 βαθμούς στον όμιλο, πριν «πετάξει» εκτός την Λειψία, την Μάντσεστερ Σίτι και την Μπάγερν Μονάχου. Δύο γερμανικές ομάδες δηλαδή και κόντρα στην Ντόρτμουντ ψάχνει το τρίτο «χτύπημα» κόντρα σε σύλλογο της συγκεκριμένης χώρας.

Η ομάδα του Αντσελότι είναι αήττητη εδώ και 12 ματς, μάλιστα πήγε στον τελικό για πρώτη φορά στην τεράστια ιστορία της χωρίς ήττα. Και η Ντόρτμουντ όμως δεν τα πηγαίνει άσχημα, έχοντας χάσει μόλις μία φορά στα 11 τελευταία ευρωπαϊκά της ματς.

Η Μπορούσια τελευταία φορά εμφανίστηκε σε τελικό Champions League το 2013, όταν και πάλι στο Γουέμπλεϊ ηττήθηκε απ’ την Μπάγερν Μονάχου με 2-1. Απ’ την άλλη η εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι δεδομένη και συγχρόνως έχει κι απίστευτη παράδοση κόντρα σε Γερμανούς. Έχοντας μία μόλις ήττα στα 20 τελευταία ματς με ομάδες απ’ τη συγκεκριμένη χώρα.

Παρακολουθήστε και σχολιάστε τον τελικό στο LIVE CHAT του Onsports

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό