18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τελικά οι Ρώσοι δεν έβαλαν ελληνική ταμπέλα στην Μαριούπολη: Απλά την έβαψαν ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ελληνική ταμπέλα στην Μαριούπολη υπάρχει από το 2018 και ξαναβάφτηκε μετά την ρωσική κατάληξη στα χρώματα της Ρωσίας.

Στην είσοδο της Μαριούπολης υπάρχει μια ταμπέλα με το όνομα της πόλης στα ελληνικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και συγκεκριμένα του Θανάση Αυγερινού, οι Ρώσοι τοποθέτησαν την ταμπέλα μετά την κατάληψη της πόλης. Κάτι που όπως παραδέχθηκε ο ρεπόρτερ δεν το γνώριζε. «Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι στην είσοδο της πόλης, πλέον -ομολογώ πως αυτό δεν το είχα δει- έχει γραφτεί το όνομα της πόλης στα ελληνικά».

Ωστόσο, η ταμπέλα υπήρχε ήδη και το μόνο διαφορετικό σήμερα είναι ότι οι αρχές κατοχής έβαψαν πρόσφατα την ταμπέλα στα ρωσικά χρώματα. Η ελληνόφωνη ταμπέλα «Μαριούπολη» είχε κατασκευαστεί και τοποθετηθεί από τις ουκρανικές αρχές ήδη από το 2018, σε χρώματα κίτρινο και μπλε (της σημαίας της Ουκρανίας), στο σημείο εισόδου της πόλης από δυτικά, όπου βρίσκονται τοποθετημένα το άγαλμα του Μητροπολίτη Ιγνατίου, ιδρυτή της πόλης, και μία αντίστοιχη ταμπέλα με το όνομα της πόλης στην ουκρανική γλώσσα.

Η πινακίδα υπέστη ζημιές και λόγω του πρόσφατου πολέμου που ξεκίνησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022. Ξαναβάφτηκε και πλέον φέρει τα χρώματα της Ρωσίας, δηλαδή μπλε, κόκκινο και λευκό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό