14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τελευταίο εμπόδιο για Τσιτσιπά πριν τον τελικό ο Μεντβέντεφ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο δρόμο προς τον τελικό του φετινού Australian Open.

Ο Ρώσος μπορεί να βρέθηκε με την «πλάτη» στον τοίχο απέναντι στον Καναδό Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ, αλλά με μία εντυπωσιακή ανατροπή νίκησε στα πέντε σετ με 6-7/4, 3-6, 7-6/2, 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς.

Κατά συνέπεια, την Παρασκευή (28/1) ο Τσιτσιπάς θα έχει την ευκαιρία για τη ρεβάνς από τον Μεντβέντεφ, καθώς στην περυσινή διοργάνωση ο Ρώσος τον είχε νικήσει στον ημιτελικό του Australian Open.

Ο Μεντβέντεφ, Νο 2 στον κόσμο και Νο 1 στο ταμπλό της Μελβούρνης μετά την απέλαση του Τζόκοβιτς, δεν χρειάστηκε απλά να επιστρέψει στον αγώνα από τις εις βάρος του 0-2 σετ αλλά και εξαλείψει match ball του Οζέ-Αλιασίμ στο 5-4 του τέταρτου σετ! 

Στο πρώτο σετ ο Καναδός πέρασε 6-5 με break, ο Ρώσος ισοφάρισε, αλλά έχασε το tie-break με 7-4. Στη συνέχεια ο 21χρονος Οζέ-Αλιασίμ προηγήθηκε 3-0 και διατήρησε το προβάδισμα ως το τέλος για το 2-0 σετ, αλλά ο περσινός φιναλίστ πήρε το τρίτο σετ στο tie-break (7-2), μένοντας «ζωντανός».

Στο τέταρτο σετ ο Καναδός έσωσε break point στο 4-4, πήρε το γκέιμ και στη συνέχεια έφτασε σε match ball, όμως ο Μεντβέντεφ με καλά σερβίς ισοφάρισε και αμέσως μετά έκανε το break, για να φτάσει στο 7-5 και το 2-2 σετ, ενώ με την ψυχολογία υπέρ του πια, ο νικητής του US Open έκανε νωρίς break στο τελευταίο σετ, άντεξε στην πίεση και νίκησε μετά από 4 ώρες και 42 λεπτά.

Μεντβέντεφ και Τσιτσιπάς έχουν τεθεί αντιμέτωποι συνολικά οκτώ φορές και το σκορ στους μεταξύ τους αγώνες είναι 6-2 υπέρ του Ρώσου, με τον Έλληνα πρωταθλητή πάντως να βγαίνει νικητής στο τελευταίο παιχνίδι τους, στα προημιτελικά του περσινού Roland Garros, όπου επιβλήθηκε με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό