28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: «Αφορισμός» από τις χριστιανικές κοινότητες

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι χριστιανικές οργανώσεις κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Μετά την ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ζητά εξηγήσεις για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών

Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, Αιδ. Καθ. Δρ. Τζέρι Πιλάι, σε επιστολή προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή, ζήτησε επειγόντως μια εξήγηση για αυτό που έχει γίνει αντιληπτό ως απεικόνιση του Μυστικού Δείπνου κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η επιστολή του γ.γ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών

«Συγκεκριμένα, έχει εξοργίσει πολλούς Χριστιανούς που αηδιάζουν και αποτροπιάζονται από την κοροϊδία της χριστιανικής πίστης όπως απεικονίζεται σε αυτό που θεωρείται ως απεικόνιση του Μυστικού Δείπνου του Κυρίου», έγραψε ο Πιλάι. «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών θα ήθελε να μας εξηγήσετε λεπτομερώς τη χρήση αυτής της ιδέας και εάν είχε σκοπό να αναφερθεί με οποιονδήποτε τρόπο στη χριστιανική πίστη».

Ο Πιλάι στην επιστολή του προς την οργανωτική επιτροπή υπενθυμίζει ότι ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή η προεικόνιση του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας κατέχει σημαντική θέση στη χριστιανική πίστη και κάθε μορφή κοροϊδίας του δείχνει την υψηλότερη μορφή ασέβειας και αναισθησίας.

«Ως η μεγαλύτερη οικουμενική κοινότητα στον κόσμο, έχουμε την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες των Χριστιανών που τέθηκαν σχετικά με τον αντιληπτό χλευασμό της χριστιανικής πίστης στη σκηνή του Μυστικού Δείπνου στην τελετή, και ως εκ τούτου να ζητήσουμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΠΣΕ στην επιστολή του.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών εκπροσωπεί 352 Εκκλησίες-μέλη, με πάνω από 600 εκατομμύρια πιστούς χριστιανούς στον κόσμο. Μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και οι υπόλοιπες 13 Ορθόδοξες αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό