20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τελείωσε ένα ακόμη άβατο παρανομίας, η κατάληψη σε κτήριο του ΕΦΚΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου, παρουσία εισαγγελέα, τερματίστηκε η επταετής κατάληψη εξαώροφου κτηρίου που ανήκει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) αναφέρεται με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως σημειώνει, «ένα ακόμη άβατο παρανομίας τελείωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκκενώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η “κατάληψη 111” σε κτήριο που ανήκει στο ΕΦΚΑ. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο κτήριο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από άγνωστα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, επιβεβαιώθηκε υδροκλοπή και ρευματοκλοπή, ενώ διαπιστώθηκε πως δωμάτια είχαν μετατραπεί σε μπαρ και γυμναστήριο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, ξύλινα κοντάρια, σιδηρολοστός, μαχαίρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, φορητή συσκευή ασύρματου δικτύου και αυτοσχέδιο επιχειρησιακό εγχειρίδιο για την οργάνωση, εκπαίδευση και δράση ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

ΕΛΑΣ

Από αρμόδιο συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί απολύμανση του χώρου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό