24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα Tesla χρησιμοποιούνται για την διαλεύκανση εγκλημάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αστυνομία της Καλιφόρνιας έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί υλικό από τη λειτουργία Sentry Mode των οχημάτων Tesla για να βοηθήσει στην εξιχνίαση εγκλημάτων σε κοντινή απόσταση.

Το Sentry Mode, ένα χαρακτηριστικό στα αυτοκίνητα Tesla που καταγράφει βίντεο όταν ανιχνεύεται ύποπτη δραστηριότητα, έχει αποδειχθεί πολύτιμο στις έρευνες.

Το αστυνομικό τμήμα του Όκλαντ, ειδικότερα, έχει κάνει πρακτική την αναζήτηση υλικού από Tesla που είναι σταθμευμένα κοντά σε τόπους εγκλήματος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν ο ιδιοκτήτης του Tesla δεν μπορεί να εντοπιστεί, η αστυνομία λαμβάνει ένταλμα έρευνας για να ρυμουλκήσει το όχημα για αποδεικτικά στοιχεία.

Η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί σε πολλές υποθέσεις, όπως μια ανθρωποκτονία κοντά στο αεροδρόμιο του Όκλαντ και ένας πυροβολισμός έξω από ένα κατάστημα με είδη ομορφιάς.

Η πρόσβαση στο υλικό, που συχνά είναι ζωτικής σημασίας σε αυτές τις έρευνες, γίνεται συνήθως με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, αλλά χρησιμοποιούνται εντάλματα έρευνας όταν είναι απαραίτητο.

Ενώ η χρήση τέτοιου υλικού εγείρει ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο η σύγχρονη τεχνολογία οχημάτων αξιοποιείται όλο και περισσότερο στην επιβολή του νόμου.

Η αστυνομία έχει επίσης προμηθευτεί βίντεο από άλλα αυτόνομα οχήματα, επεκτείνοντας την τακτική της για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων σε μια εποχή υψηλής τεχνολογίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό