22.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα Leapmotor T03 και C10 στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Leapmotor, μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δραστηριοποιείται πλέον και στην Ευρώπη μέσω της Stellantis και στην Ελλάδα μέσω της Italian Motion με δύο μοντέλα: το αυτοκίνητο πόλης T03 και το μεγαλύτερο SUV C10.  

Και τα δύο επωφελούνται από την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία σε ανταγωνιστικές τιμές.

Το ηλεκτρικό Leapmotor T03 με τιμή εκκίνησης στις 15.850 ευρώ μετην επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» έχει μήκος 3,62 μέτρων, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για αστικές μετακινήσεις. Ο κινητήρας του αποδίδει 95 ίππους και 158 Nm και η μπαταρία του συστήματος έχει χωρητικότητα 37,3 kWh.

Η αυτονομία που εξασφαλίζει φτάνει τα 265 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες και έως 395 χιλιόμετρα σε αστικές διαδρομές.

Το T03 έχει αυτόματο κιβώτιο και τρία προγράμματα οδήγησης, ενώ το σύστημα ADAS εξασφαλίζει αυξημένη ασφάλεια με λειτουργίες όπως αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας και ανίχνευση τυφλού σημείου.

Στο εσωτερικό το T03 έχει οθόνη αφής 10,1 ιντσών για το σύστημα infotainment, ψηφιακό πίνακα οργάνων 8,0 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό και πανοραμική γυάλινη οροφή.

Το Leapmotor C10 είναι ένα πολυτελές SUV της μεσαίας κατηγορίας (D), με μήκος 4,70 μέτρα και τιμή εκκίνησης στις 30.900 ευρώ ( με την επιδότηση του «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»).

Το σύστημα πρόωσής του αποτελείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα 218 ίππων και 320 Nm και μια μπαταρία 69,9 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 420 χιλιομέτρων σε μικτές συνθήκες και έως 574 χιλιόμετρα σε αστικές διαδρομές.

Σχεδιασμένο για την ευρωπαϊκή αγορά, το C10 διαθέτει κομψές γραμμές και δυναμικές λεπτομέρειες, προσφέροντας ευρύχωρο εσωτερικό για πέντε επιβάτες.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη αφής 14,6 ιντσών για το σύστημα infotainment, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, WiFi, διζωνικό κλιματισμό και 16 συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Η κορυφαία έκδοση Design προσθέτει δερμάτινα, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών και ζάντες 20 ιντσών.

Και τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από 5ετή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη και 8ετή εγγύηση για την μπαταρία υψηλής τάσης. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο, ενώ κανείς θα μπορεί να τα δει από κοντά στην έκθεση Auto Athina 2024 (5 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2024, εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO).

Τις αναλυτικές τιμές των μοντέλων της Leapmotor μπορείτε να τις δείτε στον πίνακα που ακολουθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό