29.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Τα 7+1 γεγονότα που ξεχώρισαν στους ομίλους του EURO 2024 []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φάση των ομίλων του EURO έχει ολοκληρωθεί και ο ποδοσφαιρικός κόσμος ανυπομονεί για την έναρξη της νοκ άουτ φάση τo Σάββατο (29/06). Μπορεί να μην έχουμε δει την πιο παραγωγική διοργάνωση επιθετικά και οι σέντερ φορ των ομάδων να μην «πετάνε φωτιές» όμως όλα τα ματς είχαν τρομερό ενδιαφέρον.

Το flash.gr ξεχώρισε 7+1 στιγμές από τη φάση των ομίλων του Euro της Γερμανίας και σας παρουσιάζει το… ρεζουμέ, λίγο πριν την έναρξη της φάσης των «16».

Η κορυφαία πρεμιέρα στην ιστορία του EURO και η… φουριόζα Γερμανία

Από το πρώτο παιχνίδι του EURO, ο κόσμος ένιωθε ότι θα παρακολουθήσει μία πολύ δυνατή διοργάνωση, με πολλά γκολ και έντονο σασπένς. Μπορεί η φάση των ομίλων να ολοκληρώθηκε δίχως να έχουμε πολύ μεγάλα σκορ εν τέλει, όμως η νίκη της Γερμανίας στην πρεμιέρα, ήταν αυτή που ξεχώρισε από άποψη τερμάτων.

Η οικοδέσποινα δίχως να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, κέρδισε άνετα τη Σκωτία στην πρεμιέρα με 5-1. Ένα αποτέλεσμα που ήταν και ιστορικό, μιας και ήταν η πιο ευρεία νίκη που έχει γίνει ποτέ σε πρεμιέρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 Το ρεκόρ του ασύλληπτου Λούκα Μόντριτς 

Ένας παίκτης που είναι μια κατηγορία μόνος του. Ο λόγος για τον ασταμάτητο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος δεν παίρνει «ανάσα» τα τελευταία χρόνια και παίζει ασταμάτητα τόσο στη Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και στην εθνική ομάδα της Κροατίας. Οι Βαλκάνιοι έχασαν την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση λόγω ενός γκολ που δέχθηκαν από την Ιταλία στις καθυστερήσεις της τρίτης αγωνιστικής (1-1), όμως ο Μόντριτς, «έσπασε» ένα σπουδαίο ρεκόρ.

Σε ηλικία 38 ετών και 289 ημερών, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε EURO, με το flash.gr, να κάνει μία λίστα με τους πέντε μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες που έχουν σκοράρει στη διοργάνωση.

 Ο 16χρονος Γιαμάλ τραβάει όλα τα βλέμματα 

Τι και αν δεν έχει φτάσει καν κοντά στο να γίνει 18 χρονών. Ο Λαμίν Γιαμάλ, έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και αυτό φρόντισε να κάνει και με την εθνική Ισπανίας.Στα πρώτα δύο ματς της «φούριας ρόχα» ο 16χρονος ήταν βασικός και ήταν ένας πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες, με τον κόσμο στο γήπεδο αλλά και τα social media να τον αποθεώνει.

Η Ισπανία έχει πάρει το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης και άπαντες περιμένουν να δουν τι έχει να δείξει ακόμα ο Γιαμάλ, όπου θεωρείται για πολλούς το κορυφαίο ταλέντο στον κόσμο.

Η επιστροφή του Έρικσεν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 

Το EURO του 2020 είχε μεταφερθεί το 2021 λόγω του κορονοϊού. Άπαντες θυμούνται την πορεία της Ιταλίας μέχρι το τρόπαιο, όμως η στιγμή που είχε συγκλονίσει τον πλανήτη, ήταν στις 12 Ιουνίου, όταν η Δανία αντιμετώπιζε τη Φινλανδία. Ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο γήπεδο, με τον διαιτητή να αναβάλει το ματς.

The UEFA EURO 2020 match in Copenhagen has been suspended due to a medical emergency.

— UEFA (@UEFA) June 12, 2021

Η ζωή του Δανού είχε κινδυνέψει και αφότου επανήλθε στην υγεία του, δεν ήταν σίγουρο αν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Ο Έρικσεν όχι απλά δεν τα παράτησε, αλλά επέστρεψε στην αγωνιστική δράση σε συλλογικό επίπεδο και μάλιστα με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, έπαιξε στο EURO της Γερμανίας με τη χώρα του.

Η έκπληξη της Αυστρίας 

Μόνο τυχερή δεν μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την Αυστρία όταν έγινε η κλήρωση για τους ομίλους του EURO, μιας και έπεσε πάνω σε Γαλλία, Ολλανδία και Πολωνία. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, το σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ, γνώρισε την ήττα με 1-0 από τους «τρικολόρ» λόγω ενός αυτογκόλ, όμως η παρουσία του ήταν καλό.

Με την Πολωνία έμοιαζε ασταμάτητη και πήρε τη νίκη με 3-1, ενώ στο φινάλε των ομίλων, επικράτησε 3-2 της Ολλανδίας (προηγήθηκε τρεις φορές). Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Αυστρία όχι απλά κατάφερε να προκριθεί, αλλά τερμάτισε πρώτη στον όμιλο με έξι βαθμούς και στη φάση των «16» θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Ο… γερόλυκος Χεσούς Νάβας 

Η Ισπανία είχε φροντίσει να πάρει την πρωτιά του Β’ ομίλου από τη δεύτερη αγωνιστική, έχοντας έξι βαθμούς. Ο Ντε Λα Φουέντε, αποφάσισε στο ματς με την Αλβανία να φρεσκάρει την ενδεκάδα του και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που είτε είχαν μπει ως αλλαγή, είτε δεν είχαν αγωνιστεί.

Κόντρα στην Αλβανία, ο Χεσούς Νάβας αγωνίστηκε βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας και έγραψε ιστορία με την εθνική ομάδα της χώρας του. Σε ηλικία 38 ετών και 216 ημερών, έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί με τη «φούριας ρόχα».

Ο ιστορικός όμιλος με την τετραπλή ισοβαθμία 

Πριν την τρίτη και τελευταία αγωνιστική, ο πέμπτος όμιλος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν… φωτιά, καθώς Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουκρανία, είχαν από τρεις βαθμούς. Όλες οι ομάδες διεκδικούσαν την πρόκριση, με τα αποτελέσματα στο φινάλε να είναι πάλι ισόπαλα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να έχουμε για πρώτη φορά στη διοργάνωση τετραπλή ισοβαθμία. Η μόνη που δεν χαμογέλασε έχοντας 4 βαθμούς ήταν η Ουκρανία, η οποία τερμάτισε τελευταία και δεν προκρίθηκε στη νοκ άουτ φάση.

Η πρωτάρα Γεωργία στους «16» και η πρόκριση της Σλοβενίας 

Η Εθνική Ελλάδας αν και έφτασε στον τελικό του Nations League, δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Γεωργίας και να πάρει την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι Γεωργιανοί, πήγαν σε τελική φάση EURO για πρώτη φορά στην ιστορία τους και φρόντισαν να κάνουν το… ακατόρθωτο όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Τις πρώτες δύο αγωνιστικές, είχε μόλις έναν βαθμό (ισοπαλία με την Τσεχία). Στο τελευταίο ματς, έπαιξε με την Πορτογαλία και κατάφερε να πάρει μία απίθανη νίκη με 2-0 και παράλληλα το εισιτήριο για τη φάση των «16». Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι και δικαιολογημένα, μιας και στο πρώτο τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα παίξουν στη νοκ άουτ φάση.

Χαμόγελα υπήρχαν όμως και σε μία άλλη ομάδα, η οποία έχει έντονο ελληνικό στοιχείο. Ο λόγος για τη Σλοβενία, η οποία διαθέτει στο ρόστερ της τρεις παίκτες που αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό, τους Άντραζ Σπόραρ, Άνταμ Τσέριν και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Οι Σλοβένοι, είχαν στον όμιλό τους την Αγγλία, τη Δανία και τη Σερβία.

Την τελευταία αγωνιστική κόντρα στα «τρία λιοντάρια», θέλανε τον βαθμό της ισοπαλίας για να μπορέσουν να πάρουν το εισιτήριο για τους «16». Έχοντας ως ατού τους την άμυνα, κράτησαν την Αγγλία στο μηδέν και με 3 βαθμούς προκρίθηκαν ως καλύτεροι τρίτοι. Πρώτη φορά στην ιστορία της Σλοβενίας, που θα βρεθεί στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, με την Πορτογαλία να βρίσκεται στον δρόμο της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό