35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Τα 5 μέρη του πλανήτη με τους μακροβιότερους ανθρώπους και το κοινό «μυστικό» – Η θέση της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το DNA, η υγιεινή διατροφή ή απλά η τύχη είναι μεταξύ των παραγόντων που πιστεύεται ότι ευθύνονται για να ζήσει κάποιος μέχρι τα 100. 

Και μπορεί από το μυαλό σας αυτή τη στιγμή να περνούν αμέτρητοι άλλοι παράγοντες, σύμφωνα με τον Νταν Μπούτνερ, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα της «μακροζωίας» και έχει αναλύσει δεδομένα από διάφορες χώρες, το «μυστικό» που συνδέει τα 5 μέρη όπου ζουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι ένα.. και είναι η θάλασσα!

Οι περιοχές του πλανήτη με τους μεγαλύτερους και πιο ευτυχισμένους ανθρώπους Οκινάουα, ΙαπωνίαΣαρδηνία, Ιταλία,Ικαρία, ΕλλάδαΛόμα Λίντα, ΚαλιφόρνιαΝικόγια, Κόστα Ρίκα

Κι ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον λόγο που συμβαίνει αυτό στις περιοχές στη Μπλε Ζώνη, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η επίδραση της θάλασσας, η ηρεμία που προκαλεί, αλλά και το κλίμα στις συγκεκριμένες περιοχές παίζουν βασικό ρόλο.

Η ευτυχία, ωστόσο, δεν είναι το μόνο αγαθό που απολαμβάνουν οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στη θάλασσα, καθώς το να περνάς χρόνο κοντά σε παραθαλάσσιους προορισμούς μπορεί να προάγει την ψυχική υγεία, την ευημερία, αλλά και να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας από ασθένειες.

Τι είναι οι Μπλε Ζώνες;

Οι Μπλε Ζώνες είναι γεωγραφικές περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά χρόνιων ασθενειών και μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από οπουδήποτε αλλού. Η διατροφή, η νηστεία και η άσκηση είναι παράγοντες που σχετίζονται με τις Μπλε Ζώνες.

Το Blue Zone είναι ένας μη επιστημονικός όρος που δίνεται σε γεωγραφικές περιοχές που φιλοξενούν μερικούς από τους γηραιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Νταν Μπούτνερ, έναν εξερευνητή και συνεργάτη του National Geographic και δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια ενός διερευνητικού έργου που ηγήθηκε το 2004.

Μετά από μια αποστολή στην Οκινάουα της Ιαπωνίας το 2000 για να διερευνήσει τη μακροζωία εκεί,  Νταν Μπούτνερ μαζί με μια ομάδα επιστημόνων ξεκίνησαν να εξερευνήσουν άλλες περιοχές του κόσμου, όπου οι άνθρωποι όχι μόνο ζούσαν περισσότερο αλλά και απολάμβαναν υψηλή ποιότητα ζωής στα γηρατειά τους.

Αφού ανέλυσαν δημογραφικά δεδομένα και πήραν συνεντεύξεις με πολλούς αιωνόβιους, εντόπισαν αυτές τις πέντε περιοχές που ξεχώριζαν για την εξαιρετική μακροζωία και ζωτικότητά τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό