15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα 3 σημάδια που θα σε αναγκάσουν να αποσύρεις το παλιό σου αυτοκίνητο

Ειδήσεις Ελλάδα

Με δεδομένο το ότι ο στόλος των οχημάτων στην Ελλάδα είναι ο πλέον γηρασμένος στην Ευρώπη ένα ιδιαίτερο σημαντικό θέμα που δεν το αγγίζουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων είναι πότε πρέπει να αποχωριστούν το όχημα τους, με γνώμονα την ασφάλεια.
Όσο καλά συντηρημένο και να είναι έρχεται η ώρα που θα πρέπει να το «παρκάρουμε» για δικό μας καλό αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.
Ποια είναι όμως τα σημάδια του αποχωρισμού;
Όταν το αυτοκίνητό σου δεν σου προσφέρει την αίσθηση της ασφάλειας 
Όταν δεν νιώθεις ασφαλής στο ίδιο το αυτοκίνητό σου, και αυτό δεν διορθώνεται με καμία επισκευή, δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από την απόσυρση ή την πώλησή του για ανταλλακτικά. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι αν οδηγήσετε ένα τελευταίο μοντέλο, ακόμα και από τα φθηνότερα, θα εκπλαγείτε με την διαφορά που έχει στην οδήγηση με το δικό σας…Τότε πραγματικά θα σκεφτείτε ότι η αίσθηση της ασφάλειας του παλιού δεν έχει σχέση με αυτή του νέου.
Όταν η μία βλάβη σκάει μετά την άλλη
Αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι ότι τα υλικά έχουν αρχίσει και… εγκαταλείπουν. Και δεν μιλάμε πια μόνο για την αντικατάσταση ενός υαλοκαθαριστήρα ή την τοποθέτηση νέας μπαταρίας, που είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά για άλλες ζημιές πιο σοβαρές, όπως η επισκευή του κινητήρα. Που ξεκινούν από τα 1.000 ευρώ και ανεβαίνουν. Αν μάλιστα κάνει κανείς και τις πράξεις -πόσο μου κοστίζει η συντήρηση σε σχέση με την τιμή μεταπώλησης κ.λπ.- τότε η απόσυρση είναι μονόδρομος.
Όταν το κόστος για να το ασφαλίσεις είναι υπερβολικό
Όσο και να κόψεις σε καλύψεις ή σε διάρκεια, σίγουρα το κόστος της ασφάλειας είναι πιο ακριβό, όσο γερνάει το αυτοκίνητό σου. Για αυτό και καλό είναι να κάνεις πολύ καλή έρευνα αγοράς για την ασφάλεια που σε συμφέρει, και να διαλέξεις αυτήν που σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις και τις καλύψεις που θέλεις εσύ και τη διάρκεια που σε βολεύει, ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου. Και τι καλύψεις χρειάζεται ένα παλιό αυτοκίνητο; Ε, σίγουρα δεν συμφέρει να υπάρχει μικτή Κάλυψη για ένα όχημα 20 ετών. Αντιθέτως, σίγουρα πρέπει να έχεις Οδική Βοήθεια όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της Hellas Direct, το 65% των αυτοκινήτων που μένουν στον δρόμο και καλούν για Οδική Βοήθεια, είναι πάνω από 10 ετών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό