31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Τα 2+1 δαγκώματα του… βαμπίρ Λουίς Σουάρες και η αντίδραση του Κιελίνι []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η καριέρα του Λουίς Σουάρες έχει σημαδευτεί από σπουδαίες επιτυχίες και πολλά γκολ, εκ των οποίων ορισμένα, δείγμα της υψηλής του κλάσης, τα οποία σπάνια τα βλέπουμε στα γήπεδα. Παρά την ευχέρειά του στο σκοράρισμα, ο Ουρουγουανός επιθετικός, έχει προβεί κάποιες φορές, σε μία κίνηση που δεν συνηθίζεται. Και αυτό γιατί έχει δαγκώσει (!) αντίπαλό του, πάνω στην ένταση και τα νεύρα του αγώνα.

Η πρώτη άσεμνη κίνηση με τον Άγιαξ

Από την πρώτη του χρονιά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (2006-2007), ο Λουίς Σούαρες είχε εντυπωσιάσει με τη φανέλα της Χρόνιγχεν, όπου σε 33 ματς πρωταθλήματος, είχε πετύχει 13 γκολ. Ο Άγιαξ, όντας η μεγαλύτερη ομάδα της Ολλανδίας, κινήθηκε άμεσα για να κλείσει τον νεαρό τότε επιθετικό, για να επενδύσει στο μέλλον.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να δείξει την αξία του, καθώς την πρώτη του σεζόν στον «Αίαντα» είχε 19 γκολ, ενώ συνολικά 46 μέσα σε δύο σεζόν. Το 2010 σε ένα ντέρμπι κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν το οποίο έληξε ισόπαλο 0-0, μετά από μία σύρραξη των ποδοσφαιριστών, ο Σουάρες δάγκωσε στον ώμο τον Μπακάλ, ο οποίος έδειχνε στον κόσμο το σημάδι από τη δαγκωνιά του αντιπάλου.

Η eredivisie τιμώρησε τον Ουρουγουανό με ποινή 7 αγωνιστικών εκτός αγωνιστικών χώρων και αυτό μάλιστα ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τον Άγιαξ, μιας και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ.

Το «ξέσπασμα» στον Ιβάνοβιτς

Ο Σουάρες είχε πάει στους «reds» την ίδια περίοδο με τον Άντι Κάρολ, ο οποίος λογιζόταν για πρώτος επιθετικός, όμως ο έτερος κατάφερε με τις εμφανίσεις του να ξεχωρίσει. Είχε γίνει από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας και ήταν ένας μόνιμος πονοκέφαλος για τις αντίπαλες άμυνες, στην Premier League.

Παρά τις τρομερές του εμφανίσεις, ο ίδιος, «χτύπησε» ξανά με μία άσχημη κίνηση, με αποδέκτη τον Μπράιτσλαβ Ιβάνοβιτς. Η Λίβερπουλ είχε υποδεχθεί την Τσέλσι το 2013 σε ένα ντέρμπι στο Άνφιλντ, με το σκορ να ήταν 2-1 υπέρ των «μπλε». Σε μία ανυποψίαστη φάση, ο Ουρουγουανός τράβηξε τον Ιβάνοβιτς και τον δάγκωσε στο χέρι, κάτι που δεν είχε αντιληφθεί εκείνη την ώρα ο διαιτητής.

Ο Σουάρες, κατάφερε να γλιτώσει την κόκκινη κάρτα και μάλιστα πέτυχε γκολ στα τελευταία λεπτά για το τελικό 2-2, όμως δεν γλίτωσε την τιμωρία από το αγγλικό πρωτάθλημα, η οποία ήταν πιο βαριά από εκείνη που είχε δεχθεί στην Ολλανδία, καθώς αποβλήθηκε για 10 ματς.

Το τρίτο και τελευταίο δάγκωμα σε ένα ντέρμπι του Παγκοσμίου Κυπέλλου 

 Η καριέρα του Ουρουγουανού ήταν άκρως εντυπωσιακή και στα prime του αρκετοί τον θεωρούσαν τον κορυφαίο φορ παγκοσμίως εκείνη την περίοδο. Ένας μεγάλος του στόχος, ήταν η διάκριση με την εθνική ομάδα της χώρας του, μιας και είχε τρομερό υλικό.

Στο Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, η Ουρουγουάη αντιμετώπισε την Ιταλία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, στις 24 Ιουνίου. Σε μία φάση από το πουθενά στο 80′ και ενώ το παιχνίδι ήταν ισόπαλο 0-0, ο Σουάρες άρπαξε τον Τζόρτζιο Κιελίνι και τον δάγκωσε στον ώμο.

Ούτε εκείνη τη φορά ο διαιτητής είχε αντιληφθεί κάτι, με τους δύο παίκτες να ήταν πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σουάρες έπιανε τα δόντια του από τον πόνο, ενώ ο Κιελίνι διαμαρτυρόταν έξαλλα στον διαιτητή για κόκκινη κάρτα, κάτι το οποίο συνεχίστηκε και αφότου σηκώθηκε, δείχνοντας το σημάδι από τη δαγκωματιά του αντιπάλου.

Η τιμωρία του εκείνη τη φορά με τη λήξη του αγώνα, ήταν πολύ σοβαρή, μιας και αποκλείστηκε για 9 ματς με την εθνική του ομάδα, αλλά και για 4 μήνες από τους αγωνιστικούς χώρους σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό ήταν και το… κερασάκι στην τούρτα για τον ίδιο, μιας και έκτοτε δεν είχε παρουσιάσει αντίστοιχη συμπεριφορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό