20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα 19+1 τηλεπαιχνίδια του Ant1 που αγαπήθηκαν πριν το 2000

Ειδήσεις Ελλάδα

Γνώσεις, ταχύτητα, ετοιμότητα, επιδεξιότητα, υψηλό αγωνιστικό πνεύμα, τύχη. Αυτές είναι οι αρετές ενός καλού παίκτη που συμμετέχει σε τηλεπαιχνίδι. Τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν γράψει τη δική τους τροχιά θριάμβου στο τηλεοπτικό σκηνικό. Κάθε εποχή έχει και τα τηλεπαιχνίδια της και ο Ant1 πάντα τα συμπεριλάμβανε στο πρόγραμμα του.

Ας θυμηθούμε όμως τα 19+1 τηλεπαιχνίδια του σταθμού του Αμαρουσίου που αγαπήθηκαν πριν το 2000.

«Τηλερουλέτα», 1989

Στην πρεμιέρα του ΑΝΤ1, στις 31 Δεκεμβρίου του 1989, ο Τέρενς Κουίκ παρουσίασε το πρώτο τηλεπαιχνίδι της ιδιωτικής τηλεόρασης που ήταν και το παρθενικό πολύωρο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 στον «αέρα».

«Ο τροχός της τύχης», 1990

Έκανε πρεμιέρα µαζί µε την τηλεόραση του ΑΝΤ1 κι έμεινε στις οθόνες µας µε συνεχή επιτυχία για οκτώ ολόκληρα χρόνια, καθημερινά. Δικαιωματικά, λοιπόν, του ανήκει ο τίτλος ενός από τα μακροβιότερα παιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης και άφησε εποχή στο είδος του. Μοίρασε πάνω από ένα δισεκατοµµύριο δραχμές σε μετρητά, αυτοκίνητα και άλλα μεγάλα δώρα. Τα περισσότερα χρόνια, το παρουσίαζε ο Γιώργος Πολυχρονίου και τον διαδέχθηκαν αρχικά ο Δάνης Κατρανίδης και στη συνέχεια ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Πάνω ή κάτω», 1990

Το διεθνές τηλεπαιχνίδι βρήκε τη θέση του στο πρόγραµµα του ΑΝΤ1 τον Φεβρουάριο του 1990, µε παρουσιαστή τον αξέχαστο Άλκη Στέα.

«Η τιμή, τιμή δεν έχει», 1991

Πρόκειται για μεταφορά στην ελληνική τηλεόραση του δημοφιλούς αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού «The Price is Right» του ΄56. Το παρουσίαζε ο Ηλίας Μπενέτος.

«Super Bingo», 1991

Το παιχνίδι των εκπλήξεων και των ανατροπών, µε τον Νίκο Μαστοράκη μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Μοίρασε δώρα μεγάλης αξίας και πολλά χρήματα σε νικητές που βρέθηκαν στο στούντιο ή έπαιξαν από το σπίτι τους.

«Ναι ή όχι», 1992 

Ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος έπαιρνε τους δρόμους κι έκανε ερωτήσεις  στους περαστικούς. Για να κερδίσουν έπρεπε να απαντήσουν μονολεκτικά: με ένα Ναι ή με ένα Όχι.

«Candid Camera», 1992 (prank show)

Με την κάμερα του «Candid Camera» παρακολουθούσαμε τις αντιδράσεις καθημερινών ανθρώπων «όταν ήταν σίγουροι ότι δεν τους έβλεπε κανείς». Σπαρταριστά επεισόδια με μικρές σκηνοθετημένες φάρσες στους δρόμους της Αθήνας. Παρουσίαση: Μαρίνα Τσιντικίδου και Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, αρχικά, και αργότερα Βίκυ Κουλιανού.

«3, 2, 1, ΑΝΤ1», 1993

Η Πόπη Χατζηδημητρίου, πλαισιωμένη από όμορφα κορίτσια, παρουσίαζε το παιχνίδι που μοίραζε δώρα και είχε στοιχεία show. Τραγούδι, χορός και παιχνίδι. Όλα σε ένα!

«Κάνε ό,τι κάνω», 1993

Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι της εποχής του, όπου οι παίκτες έπρεπε να προσπαθήσουν να κάνουν ακριβώς ό,τι και οι επαγγελματίες που φιλοξενούσαν κάθε φορά στο πλατό. Παρουσιαστής ο Σάκης Μπουλάς.

«Το σούπερ µάρκετ», 1993

Πρωτότυπο τηλεπαιχνίδι γνώσεων και ετοιμότητας µε παρουσιαστή τον Μάκη Πουνέντη. Η δοκιμασία αφορούσε στις αντοχές µνήµης των παικτών στις τιμές και τις πληροφορίες των προϊόντων που υπάρχουν στα σούπερ µάρκετ.

«Ο καλύτερος κερδίζει», 1994

Το παιχνίδι το παρουσίασε αρχικά ο Μίλτος Μακρίδης και στη συνέχεια η Γιολάντα Διαµαντή. Ο νικητής µπορούσε να ξεπεράσει σε κέρδη τα δέκα εκατοµµύρια δραχµές. Όταν άρχισε η προβολή του στην Ελλάδα, το παιχνίδι ήταν ήδη ιδιαίτερα δηµοφιλές στη Γαλλία και την Αγγλία.

«Μπράβο χάσατε», 1995 

Η Πωλίνα ζητούσε από τους παίκτες τις λάθος απαντήσεις. Για να κερδίσουν έπρεπε να χάσουν! Παιχνίδι ετοιμότητας και οι απαντήσεις ξεκαρδιστικές.

«Μεγάλη φάση», 1995

Ο Χάρης Ρώµας άφησε για λίγο τα πλατό της κωμωδίας και µπήκε στο στούντιο για να τεστάρει την παρατηρητικότητα και ικανότητα των τηλεθεατών που έπαιζαν από το σπίτι τους. Το καινοτόμο παιχνίδι βγήκε στον αέρα τον Νοέμβριο του 1995 και αξιοποίησε τις σύγχρονες τηλεοπτικές τεχνικές για να δώσει την ευκαιρία στους θεατές να διασκεδάσουν, αλλά και να παίξουν για μεγάλα κέρδη.

«Το κάνει ή δεν το κάνει», 1996

Μια πρωτότυπη ιδέα φαντασμαγορικού σόου µε τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Παιχνίδι, πρόκληση, διάσημοι καλεσμένοι και ο Φωκάς Ευαγγελινός επικεφαλής 10μελούς μπαλέτου, σε ένα ενιαίο σύνολο.

«Δέκα με τόνο», 1997

Το τηλεπαιχνίδι που επιβράβευε τη γνώση είχε παρουσιαστή τον Γιώργο Παπαδάκη. Συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας, από οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο, τα οποία διέθεταν γενικές γνώσεις.

«Άντρες έτοιμοι για όλα», 1998

Ένα παιχνίδι υπερθέαμα. Δέκα άνδρες συναγωνίζονταν στις «δοκιμασίες» που τους υπέβαλλε ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Τις προσπάθειές τους παρακολουθούσαν 100 κυρίες που ψήφιζαν ποιοι απ’ τους διαγωνιζόμενους θα προκρίνονταν στους επόμενους γύρους και ποιοι θα αποχωρούσαν… βρεγμένοι. Την τιμωρία των χαμένων αναλάμβαναν 10 καλλίγραμμες κοπέλες που τους έριχναν στην πισίνα της εκπομπής.

«Οι κολλητοί», 1998

Ο Χρήστος Φερεντίνος έμπαινε στο στούντιο του ΑΝΤ1 για να βρει εκείνους τους φίλους που ήξεραν για τους «κολλητούς» τους µικρά και µεγάλα µυστικά.

«Τα παιδία παίζει», 1998

Μέσα από επιλεγμένες λέξεις, τα παιδιά κατέθεταν τη δική τους άποψη και ξάφνιαζαν με τη λογική και την αντίληψή τους για τον κόσμο. Χρησιμοποιούσαν το λεξιλόγιό τους με έναν αφοπλιστικό αυθορμητισμό και, όταν αυτό δεν ήταν αρκετό, επιστράτευαν βλέμματα, χειρονομίες, μορφασμούς και επιφωνήματα. Κάθε Σάββατο απόγευμα, η Ισαβέλλα Βλασιάδου υποδεχόταν στο στούντιο επώνυμους και ανώνυμους ενήλικες, υποψήφια «θύματα» της φαντασίας του παιδικού αυθορμητισμού.

«Για πάντα µαζί», 1999

Η Βάσια Τριφύλλη αντιμετώπιζε ζευγάρια, λίγο πριν από το μεγάλο βήµα του γάµου τους. Οι δοκιμασίες του παιχνιδιού για τους παίκτες-ζευγάρια, προσέφεραν τρυφερές και συγκινητικές στιγμές στους τηλεθεατές.

«Με φόρα», 1999

Όταν ο Βλάσσης Μπονάτσος συνάντησε την Αννίτα Πάνια το αποτέλεσμα ήταν εκρηκτικό. Κάθε εβδομάδα, φιλοξενούσαν επώνυμους καλεσμένους, χωρισμένους σε δύο ομάδες, που κοντράρονταν με ζήλο στο τραγούδι, τα αστεία, τα πειράγματα. Και όταν η «κόντρα» μεγάλωνε, τότε η Αννίτα και ο Βλάσσης αναλάμβαναν να λύσουν τις διαφορές, πάντα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό