22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα 15+1 τηλεπαιχνίδια του Ant1 που έκαναν το… ΜΠΑΜ τη δεκαετία 2000-2009

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τηλεπαιχνίδια στην ιστορία της τηλεόρασης, έχουν τη δική τους θέση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ερωτήσεις γνώσεων, φάρσες και έπαθλα που σε αρκετές περιπτώσεις έφταναν τα 50.000 ευρώ κέρδιζαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Ο Ant1 στα 30 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας έχει προσφέρει στους τηλεθεατές αρκετά τέτοια προγράμματα.

Ας δούμε όμως τα 15+1 τηλεπαιχνίδια του σταθμού του Αμαρουσίου που έκαναν το… ΜΠΑΜ τη δεκαετία 2000-2009.

«ΜΠΑΜ», 2000 (prank show)

Ο Χρήστος Φερεντίνος είχε προειδοποιήσει: «Μην Προχωράς Ανυποψίαστος Μεγάλε!». Τελικά όμως, πολλοί ήταν οι επώνυμοι που την έπαθαν… κι έμαθαν πως το «ΜΠΑΜ» ήταν οι πιο απίστευτες φάρσες που ευθύνονταν για γέλιο, μέχρι δακρύων!

«Θησαυροφυλάκιο», 2001

Η νέα γενιά τηλεπαιχνιδιών εκφράστηκε απολύτως στο τηλεπαιχνίδι που έμελλε να γίνει η µεγάλη επιτυχία του ΑΝΤ1. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, έτοιμος για «µάχες» µε τη γνώση, από τον Οκτώβριο του 2001 και για τρεις συνεχόμενες χρονιές, μοίρασε χρήματα, αλλά και κέφι, σε ένα γρήγορο και έξυπνο παιχνίδι τακτικής και ετοιμότητας.

«Στο σκοτάδι», 2001

Παιχνίδι-show με τον Άγγελο Πυριόχο και τρία ζευγάρια που έπαιζαν στο σκοτάδι. ‘Ήταν το πρώτο παιχνίδι-show που επέτρεπε στον τηλεθεατή, αλλά και στο κοινό που βρισκόταν στο στούντιο, να βλέπει μέσα στο σκοτάδι, χάρη στη χρήση της επαναστατικής τεχνολογίας BVS, η οποία κάλυπτε την όραση πέρα από το συνηθισμένο οπτικό πεδίο.

«Η τυχερή σου μέρα», 2002

Μια «μυστική» ομάδα παρουσιαστών, με βασικό παρουσιαστή τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη, κυκλοφορούσε ανάμεσα στον κόσμο. Βρίσκονταν παντού: στον δρόμο, στα καταστήματα, στις καφετέριες και τα λεωφορεία. Υπέβαλλαν με έμμεσο τρόπο απλές ερωτήσεις, σαν μια φιλική κουβέντα. Όποιος απαντούσε σωστά, κέρδιζε επιτόπου, μέχρι και 3000€, μετρητά!

«Στα όρια», 2002

Κάθε παίκτης διεκδικούσε 50.000€, αν απαντούσε σε επτά απλές ερωτήσεις, με μία μόνο προϋπόθεση: να διατηρήσει την ψυχραιμία του! Για να κερδίσει έπρεπε να απαντήσει σωστά, κρατώντας ταυτόχρονα τους σφυγμούς του κάτω από το «επιτρεπτό όριο». Όσο οι σφυγμοί ξεπερνούσαν το όριο αυτό, δεν είχε δικαίωμα να απαντήσει και του αφαιρούνταν χρήματα, μέχρι να… ηρεμήσει. Παρουσίαζε ο Κώστας Αποστολίδης.

«Deal», 2005

Τo παιχνίδι που μοίρασε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης! Ο Χρήστος Φερεντίνος υποδεχόταν καθημερινά στο «Deal» 22 παίκτες από όλη την Ελλάδα, που έρχονταν αντιμέτωποι με τον Τραπεζίτη της εκπομπής. Όσοι έκαναν τo καλύτερο D€AL μαζί του έφευγαν από το παιχνίδι µε 150.000 ευρώ!

«Ραντεβού στα φανερά», 2005

Το «Ραντεβού στα φανερά» ήταν ένα  εβδομαδιαίο ψυχαγωγικό παιχνίδι σχέσεων με συναρπαστική και απρόσμενη εξέλιξη. Ένας άνδρας ή μια γυναίκα, στη διάρκεια ενός επεισοδίου, καλούνταν να ανακαλύψουν το ιδανικό τους ταίρι ανάμεσα σε πέντε υποψήφιες γυναίκες ή άνδρες, αντίστοιχα. Άραγε το ιδανικό ταίρι έχει και την ιδανική εμφάνιση; Παρουσίαζε η Σοφία Μουτίδου.

«Super Deal», 2006

Δυο χρόνια μετά την επιτυχία του Deal ξεκίνησε το Super Deal, η βραδινή εκδοχή του show που παιζόταν σε εβδομαδιαία βάση. Το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που μπορούσε να διεκδικήσει ένας παίκτης ήταν τα 500.000€! Παρουσιαστής ο Χρήστος Φερεντίνος.

«Go Straight», 2007

Περιπετειώδες παιχνίδι με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη. Δοκίμαζε τις αντοχές όσων τολμούσαν να προχωρήσουν ευθεία! Στη ζούγκλα της Νέας Ζηλανδίας, στους φυσικούς χώρους που γυρίστηκε ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», οι θαρραλέοι παίκτες του «Go Straight» έπρεπε να ακολουθήσουν µια νοερή ευθεία γραµµή, για να φτάσουν στον προορισμό τους. Οι συµµετέχοντες έπρεπε να περάσουν επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες χωρίς να ξεφύγουν ούτε ελάχιστα εκατοστά από την ευθεία τους! Σε κάθε επεισόδιο, πέντε παίκτες έρχονταν αντιμέτωποι µε πολύ ριψοκίνδυνες δοκιµασίες. Οι καλύτεροι και γρηγορότεροι έφταναν στον τελικό.

«Clever», 2007

Πρωτότυπα πειράματα φυσικής και χημείας παρουσιάζονταν με διασκεδαστικό τρόπο σε ένα show που συνδύαζε ευρηματικότητα και χιούμορ. Δυο επώνυμοι καλεσμένοι αγωνίζονταν για τη νίκη, προβλέποντας τα αποτελέσματα των πειραμάτων. Παρουσίαζε η Ματθίλδη Μαγγίρα.

«The Last Passenger», 2007

Μαθητές από σχολεία της χώρας έρχονταν αντιμέτωποι κάθε εβδομάδα, σε ένα πρωτότυπο νεανικό παιχνίδι. Σε κάθε επεισόδιο, τρεις ομάδες παιδιών από διαφορετικά σχολεία δοκίμαζαν τις δυνάμεις, τις γνώσεις, αλλά και το θάρρος τους σε μια σειρά παιχνιδιών, με στόχο την αναζήτηση ενός ξεχωριστού κλειδιού… Τρία λεωφορεία στο πλατό περίμεναν τους νικητές. Όμως, μόνο ένα κλειδί θα έβαζε μπροστά το κάθε λεωφορείο. Η πιο δυνατή ομάδα κέρδιζε το μεγάλο έπαθλο. Παρουσίαζε ο Θέμης Γεωργαντάς.

«Show me the money», 2008

Ο παίκτης επέλεγε μια από τις 13 εντυπωσιακές χορεύτριες που στέκονταν απέναντί του. Η κοπέλα αυτή του αποκάλυπτε το ποσό που θα διαχειριζόταν με την απάντησή του. Παράλληλα, ο παίκτης επέλεγε ερώτηση. Εάν απαντούσε σωστά, τα χρήματα θα έμπαιναν στον λογαριασμό του, αν απαντούσε λάθος, τα χρήματα θα αφαιρούνταν από το λογαριασμό του… Το παιχνίδι ολοκληρωνόταν όταν ο παίκτης έδινε έξι σωστές ή έξι λανθασμένες απαντήσεις. Με τον Χρήστο Φερεντίνο.

«Η λίστα», 2008

Δυο αντίπαλες ομάδες έπρεπε να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες απαντήσεις σε ένα ερώτημα. Η κάθε ομάδα είχε δυο παίκτες και κλεινόταν σε έναν χώρο με πλήρη ηχομόνωση, χωρίς να γνωρίζει τις απαντήσεις των αντιπάλων. Με τον Χρήστο Φερεντίνο.

«Είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο;», 2008

Ένας παίκτης ερχόταν αντιμέτωπος με 10 ερωτήσεις από τα βιβλία του Δημοτικού σχολείου και είχε για βοηθούς πέντε δεκάχρονους συμμαθητές που ίσως, τελικά, του έβαζαν τα γυαλιά! Στον ρόλο της δασκάλας η Σοφία Αλιμπέρτη!

«Η Στιγμή της Αλήθειας», 2008

Το μόνο που ζητούσε η Ευγενία Μανωλίδου από τους παίκτες ήταν να πουν την αλήθεια! Κάθε παίκτης έπρεπε να απαντήσει σε 21 ερωτήσεις με απόλυτη ειλικρίνεια. Όποιος δεν είχε τίποτα να κρύψει διεκδικούσε τον τίτλο του «πρωταθλητή» της ειλικρίνειας, αλλά και 200.000 ευρώ!

«Love Bites», 2009

Στρώσε τραπέζι, πάρε μαχαιροπίρουνα και ερωτεύσου. Κάθε εβδομάδα ένας παίκτης ή μία παίκτρια δοκίμαζε τις συνταγές τεσσάρων υποψηφίων και επέλεγε αυτόν που τον γοήτευε με τη μαγειρική του! Ο νικητής έκανε ένα ταξίδι με το πρόσωπο που τον επέλεξε, έχοντας κερδίσει και οι δύο από 1000€.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό