28.6 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Τα «Όσκαρ» των καλύτερων outfits σε NBA και WNBA []

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν είναι η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, αλλά ούτε και στο Μιλάνο. Είναι το «κόκκινο χαλί» του NBA και του WNBA. Οι μπασκεμπολίστες και οι μπασκετμπολίστριες στις ΗΠΑ έχουν πάει το ενδυματολογικό κομμάτι σε… άλλο επίπεδο. Ωστόσο, δεν μιλάμε για τις εμφανίσεις τους εκτός γηπέδου, αλλά ερχόμενοι σε αυτό.

Δέκα παίκτες και παίκτριες της ελίτ του αθλήματος. Άλλοι αστέρες, άλλοι απλώς διάσημοι και μερικές γυναικείες «rookie» φιγούρες που δεν περνούν απαρατήρητες.

1. Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς)

Ο ηγέτης της ομάδας από το Σαν Φρανσίσκο δεν έχει κρύψει ουδεμία στιγμή την στήριξή του στο «Black Community», όντας και εκείνος απόγονος αφροαμερικανικής οικογένειας. Έχει φορέσει πολλά brand υπερπολυτελείας, αλλά αυτό που τίμησε δεόντως ήταν ένα αμάνικο μπουφάν από την εταιρία Savant Studios.

Πρόκειται για μάρκα που δημιουργήθηκε από τον Μάικλ «Γκρέιπς» Γκράχαμ και στηρίζει τους μαύρους σχεδιαστές μόδας. Μεταξύ άλλων, ρούχα του φοράει η διάσημη ηθοποιός Ζεντέγια, αλλά και η Λένα Γουέιτ. Ο Στεφ Κάρι έχει δώσει το «παρών» στο γήπεδο των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τζάκετ αξίας περισσότερων από 4.500 δολαρίων.

2. ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λος Άντζελες Λέικερς)

Ο «Βασιλιάς» έχει πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια της Luis Vuitton στην αρχή της χρονιάς, η οποία παρουσίασε την σειρά προϊόντων της σε συνεργασία με τον τραγουδιστή, Φαρέλ Γουίλιαμς. Το εν λόγω σύνολο που διαφήμισε ο ΛεΜπρόν κοστίζει 28.000 δολάρια.

Μάλιστα, ο αστέρας των Λέικερς φόρεσε πολλά κομμάτια του brand καταφθάνοντας στην «Crypto.com», στο Λος Άντζελές. Προφανώς, τα social media πήραν… φωτιά με αυτά τα λουκ.

3. Γιάννης Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς)

Ο «Greek Freak» έχει αστειευτεί πολλές φορές για τα ακριβά ενδύματα που φοράει, λέγοντας πως πολλά από αυτά δεν τα έχει αγοράσει, καθώς του τα δίνουν δωρεάν οι εταιρίες. Μάλιστα, έχει ερωτηθεί πολλές φορές για την αξία των ρούχων του και έχει απαντήσει χιουμοριστικά, είτε χαρακτηρίζοντάς τα ψεύτικα, είτε αναφέροντας πως τα απέκτησε… τσάμπα.

Τα δύο κομμάτια τα οποία φοράει στο παραπάνω βίντεο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι από την πασίγνωστη Dolce & Gabbana. Το παλτό αγγίζει τα 5.000 δολάρια, ενώ το φούτερ εκτιμάται στα 650.

4. Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (Ιντιάνα Πέισερς)

Έχει εμφανιστεί πολλές φορές φορώντας κομμάτια της Hermés, αλλά έκανε πάταγο και εκείνος με την καμπάνια της Luis Vuitton, σε συνεργασία με τον Φαρέλ Γουίλιαμς. Ο παίκτης των Πέισερς εθεάθη πολλές φορές με προϊόντα της συλλογής, σε διάφορα χρώματα και στυλ. Κάθε ένα από αυτά άξιζε περίπου 10.000 δολάρια.

5. Μπεν Σίμονς (Μπρούκλιν Νετς)

Ο Αυστραλιανός είναι πρώην σύντροφος της Κένταλ Τζένεραλ, της οικογένειας Καρντάσιαν, και δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από… στυλάτος. Ο Σίμονς έχει δείξει την αρέσκειά του στο urban στυλ, τον αστικό τρόπο ένδυσης δηλαδή, «παντρεύοντάς» το με το ιαπωνικό streetwear.

Μάλιστα, ήταν καλεσμένος και στο Met Gala που έλαβε χώρα το 2024, όπως και κάθε χρόνο, με όλους τους διάσημους των ΗΠΑ να δίνουν το «παρών». Ο 27χρονος παρευρέθηκε φορώντας ένα κοστούμι του Thom Browne, το οποίο συνοδευόταν από καμπαρτίνα και χαρτοφύλακα με… ρολόι. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από το «Garden of Time», το οποίο ήταν το θέμα του γκαλά.

6. Ντέβιν Μπούκερ (Φοίνιξ Σανς)

Πρόκειται για τον νυν σύντροφο της Κένταλ Τζένερ. Ο Αμερικανός έχει παρουσιαστεί πολλές φορές φορώντας κομμάτια της Hermés, της Burberry και της Cartier. Ωστόσο, η πιο… ακριβή του εμφάνιση ήταν αποτέλεσμα από έναν συνδυασμό ποιοτικών brand.

Η εν λόγω εμφάνιση απαρτιζόταν από μία τσάντα της Bottega Veneta (2.200$), ένα ζευγάρι Chuck Taylor’s Converse All-Star (8.200$) και μία αλυσίδα λαιμού από Tiffany & Co (7.000$). Συνολικά υπολογίζεται πως το outfit άγγιζε τα 17.400 δολάρια. 

7. Τζόρνταν Κλάρκσον (Γιούτα Τζαζ)

Ο Αμερικανοφιλιππινέζος είναι ambassador της Lululemon. Είναι εταιρία που αντιπροσωπεύει το στυλ του, καθώς ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι το «ατού» τους, με πρωταγωνίστριες τις έντονες αποχρώσεις, σε oversize κομμάτια ρουχισμού.

Τείνει πιο πολύ στο αθλητικό κοινό, σχεδιάζοντας ρούχα με σπορ γραμμή, αλλά υψηλής ποιότητας, δίνοντας την δυνατότητα να τα φορέσει κανείς και σε επίσημη έξοδο. Τα outfit του Τζόρνταν Κλάρκσον με την συγκεκριμένη εταιρία ξεπερνούν τα 10.300 δολάρια.

8. Τζέραμι Γκραντ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)

Είναι γνωστός στην Ελλάδα για την σχέση του με τον Τζέριαν Γκαντ, τον παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR. Οι δύο μπασκετμπολίστες είναι αδέρφια, με τον Τζέραμι να αγωνίζεται στο NBA και να θεωρείται ένας από τους πιο «καλοντυμένους» μπασκετμπολίστες της κορυφαίας λίγκας. Ο Αμερικανός αρέσκεται στο να «παντρεύει» το αθλητικό στυλ με το βασιλικό vintage. Εμφανίζεται συχνά με oversize ρούχα, αλυσίδες λαιμού και καπέλα μπέιζμπολ.

Συνήθως φοράει Balenciaga, Maison Margiela και Issey Miyake, αλλά τα ακριβότερα σύνολα με τα οποία έχει ποζάζαρει είναι από το Comme des Garçons. Τα συγκεκριμένα outfit φτάνουν τα 387.000 δολάρια και μπορούν να τα ξεπεράσουν, σταματώντας στα 645.000 δολάρια.

9. Κέιτλιν Κλαρκ (Ιντιάνα Φίβερ)

Είναι μία εκ των rookie της φετινής σεζόν του WNBA και όμοια σουτέρ δεν έχει βρεθεί στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ. Το όνομά της φιγουράρει δίπλα σε αυτό της Σαμπρίνα Ιονέσκου, για το ποια είναι η καλύτερη «εκτελέστρια».

Σε μία από τις πρώτες της εμφανίσεις στα γήπεδα της ελίτ, παρουσιάστηκε με total outfit από την Prada. Η φούστα, το σακάκι και η μπλούζα αξίζουν 10.000$. Τα παπούτσια, τα γυαλιά και η τσάντα κοστίζουν 6.000$, ενώ τα κοσμήματα φτάνουν τα 8.000$. Συνολικά το outfit της Αμερικανίδας ανέρχεται στα 25.000 δολάρια.

10. Έιντζελ Ριζ (Σικάγο Σκάι)

Άλλη μία πρωτοεμφανιζόμενη του WNBA, η οποία σπάει ρεκόρ… από τώρα. Η Έιντζελ Ριζ κάνει πάταγο εντός και εκτός γηπέδου, καθώς όλα της τα συνολάκια έχουν απασχολήσει την κοινότητα της μόδας.

Το πιο viral outfit της ήταν το denim σύνολο του Jean Paul Gaultier, το οποίο είχε φορέσει παλαιότερα και ο Πι Τζέι Τάκερ. Κοστίζει 2.000 δολάρια. Η Αμερικανίδα έχει κάνει εμφανές το πόσο της αρέσουν τα τζιν κομμάτια και έτσι συμφώνησε να συνεργαστεί με την GOOD AMERICAN. Η εταιρεία είναι της Κλόι Καρντάσια και προωθεί την αγάπη σε όλα τα σωματότυπα, ανεξαρτήτως ύψους, βάρους και μεγέθους. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό