21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Τα χρόνια της ντροπής» – Το βιβλίο του Περικλή Γρίβα με φόντο τον Εμφύλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

 

Η Αγγέλικα επιστρέφει μετά από χρόνια στον γενέθλιο τόπο της κι αυτό θα προκαλέσει καταιγίδα. Η εμφάνιση της Σύλβιας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας, αποκαλύπτοντας στιγμές τραγικές και αδυσώπητους χαρακτήρες. Οικογένειες και ζωές διαλύονται σε λίγα μόλις λεπτά, οι φίλοι γίνονται θανάσιμοι εχθροί και οι ισορροπίες διαταράσσονται για πάντα. Τα χρόνια του Εμφυλίου μπορεί να πέρασαν αλλά κάποιοι δεν ξέχασαν και οι πληγωμένες ψυχές  ψάχνουν τον δρόμο της δικαίωσης.

Ο Περικλής Γρίβας ξετυλίγει τις ζωές  των ηρώων του με φόντο την περίοδο του Εμφυλίου, μια μαύρη σελίδα της Ελληνικής ιστορίας, ξεκινώντας από την Κανδήλα Αιτωλοακαρνανίας το 1974.Η Αγγέλικα ψάχνει το παιδί της που της το άρπαξαν από το χωριό και  η αφήγησή του σου κεντρίζει εξαρχής το ενδιαφέρον.

Ο ίδιος παραδέχεται πως  αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες όταν καταπιάστηκε με τη συγγραφή του μυθιστορήματος καθώς η περίοδος  του εμφυλίου,έχει πολλά σκοτεινά σημεία. «Μετά από συστηματική μελέτη πολλών ιστορικών βιβλίων και μυθιστορημάτων, αντί να έχω μια σφαιρική εικόνα κατέληξα περισσότερο μπερδεμένος», αναφέρει στον πρόλογό του.

«Άρχισα να ψάχνω για ανθρώπους που έζησαν την περίοδο και να συλλέγω τις μαρτυρίες τους, κι έτσι έκανα νοερά ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στα ταραγμένα χρόνια του Εμφυλίου. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησα άρχιζαν και τελείωναν τις διηγήσεις τους με την ίδια φράση. “Μια τρέλα ήταν”.  To μυθιστόρημα αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας στο σύνολό του.Οι επιμέρους ιστορίες, που συνθέτουν το όλον είναι πραγματικές και έχουν επιλεγεί μέσα από μαρτυρίες. Όλα τα πρόσωπα του έργου είναι φανταστικά πλην του γιατρού Γρηγόρη ο οποίος υπήρξε γιατρός στη Λευκάδα».

Μάλιστα ο χώρος δράσης της ιστορίας είναι ο γενέθλιος τόπος του συγγραφέα, ο οποίος κατοικεί στην Πάτρα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις bookstars.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό