28.5 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Τα χαμηλά 11μήνου της Alpha και το ολικό «λίφτινγκ» στην Attica Bank

Ειδήσεις Ελλάδα

ΧαμηλάΚοντά στα χαμηλά των τελευταίων 11 μηνών (1,46 ευρώ) έχει οπισθοχωρήσει η μετοχή της Alpha Bank, η οποία συνεχίζει να υπο-αποδίδει έναντι τόσο του τραπεζικού δείκτη, όσο και του Γενικού Δείκτη. Από τις αρχές του έτους, ο τίτλος της εισηγμένης χάνει σχεδόν 5%, με τις απώλειες στο 6μηνο να ξεπερνούν το -10%. Κάτω των 3,5 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον η αποτίμησή της.

ΑγορέςΣε μπαράζ αγορών στη Μοτοδυναμική ΑΕΕ προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος και CEO της εισηγμένης, Πάρης Κυριακόπουλος. Συγκεκριμένα, από 8 έως 10 Οκτωβρίου, ο βασικός μέτοχος απέκτησε επιπλέον 5.450 «χαρτιά», συνολικής αξίας 14.000 ευρώ.

«Λίφτινγκ»Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της διαδικασίας του ολικού «λίφτινγκ» στην Attica Bank, η οποία θα απαιτήσει «φρέσκα» κεφάλαια ύψους 735 εκατ. ευρώ. Η αρχή θα γίνει με το reverse split (με αναλογία 100 προς 1), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ΑΜΚ και η άσκηση των warrants. Όπως φάνηκε από το ράλι του τελευταίου διημέρου, αρκετοί επενδυτές έχουν ήδη λάβει… θέση για να συμμετάσχουν στην επόμενη ημέρα της τράπεζας.

ΕμπορευσιμότηταΗ Vigor Finance ΑΕΠΕΥ έχει οριστεί εδώ και λίγες ημέρες ως Ειδικός Διαπραγματευτής επί των μετοχών της MED ΑΒΕΕ. Μέσω αυτής της κίνησης, η διοίκηση της μικρής εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη στοχεύει στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής, η οποία σήμερα διαπραγματεύεται στην ΕΝ.Α., έχοντας ωστόσο ως στόχο κάποια στιγμή να πάρει το εισιτήριο για την Κύρια Αγορά.

Χρηματιστήριο – Μετοχές: Οι μικρές με… mega απώλειες – Ποιες εισηγμένες δεν «τραβάνε»

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό