20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα φλαβονοειδή εχθρός της αρτηριακής πίεσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κρασί και η σοκολάτα είναι μέρος της διατροφής που πρέπει να ακολουθεί κάποιος για να περιορίζει με φυσικό τρόπο την αρτηριακή του πίεση.

Τα φλαβονοειδή είναι φυτοχημικά συστατικά που υπάρχουν φυσικά σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Είναι πολυφαινολικές ενώσεις με αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν το σώμα να αποβάλλει καθημερινά τις τοξίνες. Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι έχουν ευεργετική δράση μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και χρόνιων νοσημάτων.

Οι τροφές που περιέχουν φλαβονοειδή αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για να είστε υγιείς και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Μια νέα μελέτη αναδεικνύει μια άγνωστη μέχρι σήμερα θετική επίδραση των φλαβονοειδών στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι μια διατροφή πλούσια σε φλαβονοειδή βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα φλαβονοειδή βοηθούν στη βελτίωση του μικροβιώματος του γαστρεντερικού συστήματος όπου τα φλαβονειδή μεταβολίζονται.

«Το μικροβίωμα του γαστρεντερικού συστήματος παίζει κεντρικό ρόλο στον μεταβολισμό των φλαβονοειδών με τρόπο τέτοιο ώστε να αυξάνεται η θετική επίδραση τους στην προστασία της καρδιάς. Αυτή η έρευνα παρέχει αποδείξεις για την ευεργετική επίδραση των φλαβονειδών στην αρτηριακή πίεση. Αυτή η ωφέλεια επιτυγχάνεται με απλές αλλαγές στην καθημερινή διατροφή» αναφέρει η Αεντίν Κάσιντι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Queen’s στο Μπέλφαστ, επικεφαλής της μελέτης. Πλούσια σε φλαβονοειδή είναι τα μήλα, τα αχλάδια, τα λαχανικά, η σοκολάτα, το τσάι και το κρασί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό