18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η αγορά από τις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Πηγές στο Κογκρέσο ανέφεραν πως οι σχέσεις των δυο χωρών διαμορφώνονται πια ανεξαρτήτως αν και ποσό δυσαρεστείται η Τουρκία

Η τέταρτη υπογραφή για την έγκριση της πώλησης των F35 στην Ελλάδα μπήκε και πλέον αναμένεται η επίσημη ενημέρωση του Κογκρέσου από την αμερικανική κυβέρνηση. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη καθώς με την τέταρτη υπογραφή που μπήκε από τον Ρεπουμπλικανό αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Τζίμ Ρις ολοκληρώθηκε το ανεπίσημο, αλλά εξαιρετικά κρίσιμο, στάδιο της διαδικασίας πώλησης των F35, όπως τόνισε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον Λένα Αργύρη.

Το αίτημα έχει πάει πίσω στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και θα ακολουθήσει η επίσημη πλην τυπική ενημέρωση της κυβέρνησης προς το Κογκρέσο. Η ειδοποίηση θα γίνει ανά πάσα στιγμή τις επόμενες ημέρες και θα ακολουθήσει η αποστολή της επιστολής αποδοχής του αιτήματος για να μπούμε ουσιαστικά στην τελική ευθεία της αγοράς.

Πηγές στο Κογκρέσο ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για την Αμερική και πως οι σχέσεις των δυο χωρών εξετάζονται και διαμορφώνονται πια ανεξαρτήτως αν και ποσό δυσαρεστείται η Τουρκία.

Μενέντεζ: Δεδομένες οι εγκρίσεις για την πώληση των F-35

Την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διαφορετική στάση, προς όφελος της ειρήνης, είχε εκφράαει ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Για την πώληση των F-35 είπε πως ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει. «Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό