21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα τρίποντα του Greek Freak στα παρκέ και στον ρατσισμό – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για άλλη μια φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με όλη την οικογένεια όμως μαζί, έδωσαν εξαιρετική παράσταση στο μπάσκετ. Ο Γιάννης απέδειξε ότι είναι κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον πλανήτη, κι ότι αποτελεί τιμή για όλους μας που φορά την εθνική φανέλα της Ελλάδας. Κι αυτός και τ’ αδέρφια του. Κατάφεραν και γέμισαν το ΟΑΚΑ. Ίσως όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα, και η σπουδαιότερη προσφορά όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα είναι τα τρίποντα που βάζει στον αγώνα κατά του ρατσισμού. Ο τρόπος που περίπου εδώ και μια δεκαετία ο Γιάννης και η οικογένειά του προκαλούν σοβαρά ρήγματα σε μια sui generis ρατσιστική πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, είναι μοναδικός.

***Νέα ομιλία Καραμανλή στα Ανώγεια Το μπαράζ παραβιάσεων στο ζενίθ του τουρισμού

Έως τώρα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέφευγε τις δημόσιες τοποθετήσεις. Έμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα σιωπηλός έως ότου πριν από μερικούς μήνες αποφάσισε να μιλήσει σε εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή». Ήταν, τότε, μια ηχηρή παρέμβαση, μια πολιτική ομιλία με αιχμές για το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής και τη στάση των ΗΠΑ σε σειρά ζητημάτων και πολέμων όπως τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Ευρώπη. Μίλησε επίσης για το Κυπριακό και για τα σχέδια επίλυσής του. Από τότε άρχισαν οι δημόσιες εμφανίσεις του πρώην Πρωθυπουργού να γίνονται συχνότερα. Να σκεφθείτε ετοίμασε ομιλία και για τον Σταύρο Ξαρχάκο (που ήταν ευρωβουλευτής στο κόμμα του), αλλά λόγω περασμένης ώρας δεν την διάβασε και την έδωσε στα ΜΜΕ. Αυτή τη φορά ο πρώην Πρωθυπουργός πρόκειται και πάλι να μιλήσει στα Ανώγεια. Θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα γίνει στο ανοιχτό θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του κρητικού πολιτικού. Και το ερωτήματα που ανακύπτει είναι τι είδους παρέμβαση θα κάνει;

Ερωτήματα ωστόσο εύλογα για πολλούς γαλάζιους εντός και εκτός κυβέρνησης. Οι πιο στενοί συνεργάτες του λένε ότι αυτή τη φορά ο πρώην Πρωθυπουργός θα μιλήσει για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον βουλευτή, τον υπουργό, τον Κρητικό, την προσφορά του στην πατρίδα και στην παράταξη. Οι ίδιοι συνεργάτες μου έλεγαν ότι εκτιμούν πως ο κ. Καραμανλής θα αποφύγει αυτή τη φορά να αναφερθεί (σ.σ. θα σας το μεταφέρω όπως ακριβώς μου το είπαν) «σε σύγχρονες πολιτικές και σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα». Ίδωμεν…

***Γιατί άραγε αυξάνονται οι αποταμιεύσεις;

Υπάρχει γενικά μια απορία ανάμεσα στους οικονομικούς επιτελείς. Ποια είναι αυτή; Διαπιστώνουν ότι από στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος πως οι καταθέσεις και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αυξάνονται συνεχώς. Να σκεφτείτε ότι υπάρχει μια αξιόλογη αύξηση των αποταμιεύσεων ήδη από τον Σεπτέμβριο που άρχισε η κρίση, ακόμα και πρόσφατα με την ενεργειακή κρίση. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας λέει υπερηφάνως ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή τα περισσότερα ταμειακά αποθέματα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Υπάρχει βεβαίως και η ακρίβεια, οι αυξήσεις των τιμών ενέργειας, ο πληθωρισμός κτλ., τα οποία μάλλον δεν θα τα έχουν υπολογίσει ο επιτελείς. Και κάτι ακόμα. Όλα αυτά που συμβαίνουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση δεν έχουν επηρεάσει (λένε πάλι) σε τίποτα την πρόθεση για επενδύσεις στην Ελλάδα. Παρατηρείται βεβαίως σε χώρες της Ευρώπης μια επιβράδυνση της οικονομίας τους (ακόμα και στην Γερμανία), αλλά δεν έχουν επηρεαστεί οι επενδύσεις στην Ελλάδα.

***Πώς εξηγεί το φαινόμενο ο Στουρνάρας

Όταν ρώτησα τον Γιάννη Στουρνάρα που οφείλεται η αύξηση των καταθέσεων μου είπε: «Από τις πολύ καλύτερες ταξιδιωτικές εισπράξεις (τουρισμός) και από τις ενισχύσεις που συνεχίζει να δίνει η κυβέρνηση. Αυτές νομίζω είναι οι δύο σημαντικότερες αιτίες του φαινομένου».

***Δεν πρόκειται να δεχθώ ενημέρωση «στο αυτί»

Με γραπτή δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται όπως λέει να δεχθεί ενημέρωση «στο αυτί» αλλά και πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς. Παράλληλα, ζητά να διαβιβαστεί αμέσως το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης.

***Η ρήξη στη Δεξιά της Δεξιάς

Ήταν στην αρχή ένας καβγάς και εν συνεχεία μια διαγραφή στη Δεξιά της Δεξιάς, με έντονο παρασκήνιο και υπονοούμενα περί συνεργασίας με… Μαξίμου που έγινε παραμονές Δεκαπενταύγουστου εξαιτίας της υπόθεσης υποκλοπών. Η Εθνική Δημιουργία το κόμμα των Θ. Τζήμερου και Φ. Κρανιδιώτη διέγραψε με μια ανάρτησή της στα σόσιαλ μίντια τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες. Ο λόγος; «Η προσωπική στρατηγική του, η αμετροεπής και αντιδεολογική συμπεριφορά του […] και ο αλαζονικός του χαρακτήρας», όπως έγραψαν. Είχε προηγηθεί ο καβγάς ο οποίος εκδηλώθηκε με ένα tweet του Μπογδάνου εναντίον του Κρανιδιώτη για μια δήλωσή του για τις υποκλοπές. Ο κ. Μπογδάνος εξέλαβε τη δήλωση αυτή ως στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Αλλά δεν ήταν μόνον αυτή η αιτία. Ο Μπογδάνος υποψιαζόταν ότι υπήρχε ένα είδος συνεννόησης του Κρανιδιώτη με τη ΝΔ, κάτι που ο κ. Κρανιδιώτης το διαψεύδει.

***Ο Μπογδάνος και η Αφροδίτη του

«Παίρνω την Αφροδίτη μου και φεύγω και συνεχίζουμε μόνοι μας», ήταν η αντίδραση του κ. Μπογδάνου, ο οποίος λίγες μόλις ώρες πριν τον διαγράψουν οι Τζήμερος και Κρανιδιώτης προβίβασε την Αφροδίτη Λατινοπούλου σε αντιπρόεδρο στο δικό του σχήμα, της Εθνικής Συμφωνίας, όπως το ονομάζει. Άφησε όμως σαφέστατες αιχμές για συμπόρευση των Φαήλου και Τζήμερου με τη ΝΔ, ότι δηλαδή υπήρξε συνεννόηση με τη ΝΔ για να τον διαγράψουν, επιμένοντας μάλιστα πως υπάρχει ανοικτή γραμμή του Φαήλου Κρανιδιώτη με τον διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό, αλλά και με το Μαξίμου: «Δεν περίμενα να βρεθώ σε ένα παράρτημα της ΝΔ», δήλωνε ο Μπογδάνος σχεδόν σε όλα τα ραδιόφωνα από το πρωί της Τετάρτης, λέγοντας παράλληλα: «Καμία στήριξη στην πασοκοποταμίσια Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

***Ο Ιζνογκούντ της Εθνικής Συμφωνίας

Για όλα αυτά ο κ. Κρανιδιώτης απάντησε:. Είπε λοιπόν ότι όσα ισχυρίζεται ο κ. Μπογδάνος, δεν είναι τίποτα άλλο από… φαντασιώσεις. Με τον Ρωμανό της ΝΔ, λέει, πως δεν έχει μιλήσει ποτέ (τα ίδια λέει και ο Ρωμανός για τον Κρανιδιώτη) και όσο αφορά την στήριξη στον κ. Μητσοτάκη ή συμπόρευση με τη ΝΔ, ο κ. Κρανιδιώτης είναι κατηγορηματικός: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο αφού την Κυριακή έκανα σφοδρή κριτική και εξαπέλυσα επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού και εναντίον του κ. Μηταράκη για την μεταναστευτική πολιτική». Αναφέρει πως δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί ή να γυρίσει στη ΝΔ και ότι ο ουσιαστικός λόγος που αναγκάσθηκε να διαγράψει τον κ. Μπογδάνο ήταν η… τοξικότητα που εξέπεμπε: «Είχαμε μπλέξει με τον… Ιζνογκούντ. Παλέψαμε φιλότιμα, αλλά ματαίως την έπαρση, τις ίντρικες, την αλαζονεία. Και αποφασίσαμε να ξεμπλέξουμε… Είμαστε φιλελεύθεροι πατριώτες όχι αντιπολιτευτικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε ο κ. Κρανιδιώτης, επιβεβαιώνοντας την ρήξη που σημειώθηκε δεξιά, στην Δεξιά της ΝΔ.

***Ποιος είναι ο Ιζνογκούντ

Ο Ιζνογκούντ (Iznogoud), όπως χαρακτήρισε ο Κρανιδιώτης τον Μπογδάνο, είναι γαλλική σειρά κόμικ που δημιουργήθηκε από τον σεναριογράφο Ρενέ Γκοσινί και τον σχεδιαστή Ζαν Ταμπαρί. Το όνομα της σειράς είναι λογοπαίγνιο στην αγγλική γλώσσα (η λέξη «Ιznogoud» είναι γαλλική προφορική έκδοση της φράσης «He is no good». Επαναλαμβάνει, δε, συνεχώς τη φράση «Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό