20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα τρίδυμα που χώρισαν στη γέννα, ενώθηκαν ενήλικες και τα διέλυσε μια τραγωδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αρρωστημένο πείραμα που τραυμάτισε ανεπανόρθωτα τρεις ανθρώπους

Ένα απίστευτα σκληρό πείραμα βρίσκεται πίσω από την ιστορία τριών αδελφών, τρίδυμα, τα οποία χωρίστηκαν στην γέννα και μόνο από τύχη – η οποία δεν κράτησε πολύ- ξανασυναντήθηκαν.

Το σκοτεινό μυαλό πίσω από το πείραμα ήταν ο Δρ Peter Neubauer ο οποίος φέρεται να είχε πράξει το ίδιο και σε άλλες περιπτώσεις. Πήρε τα παιδιά από την ανήλικη μητέρα τους και τα τοποθέτησε σε τρεις διαφορετικές οικογένειες διαφορετικού κοινωνικού επιπέδου ενώ τα επισκεπτόταν κάθε χρόνο την ίδια μέρα και τα μελετούσε.

Ο Robert Shafran, ο Edward Galland και ο Da Kellman αγνοούσαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου μέχρι που έφτασαν σε ηλικία σπουδών. Τότε μέσα από ένα τυχαίο γεγονός και με την βοήθεια ενός συμφοιτητή του Μπόμπι. Στο κολέγιο τον αντιμετώπισαν από την πρώτη στιγμή πολύ φιλικά με την διαφορά ότι όλοι τον αποκαλούσαν Έντι… Οι ομοιότητα των τριών ήταν τέτοια που οι ντόπιοι μπέρδευαν τον Μπόμπι με τον αδελφό του ο οποίος είχε μεγαλώσει στην πόλη του κολεγίου.

Ο συμφοιτητής του ανακάλυψε το καλά κρυμμένο μυστικό και έγιναν πρωτοσέλιδο σε τοπική εφημερίδα. Έτσι τους ανακάλυψε και ο τρίτος αδελφός ο οποίος είδε το πρόσωπο του τυπωμένο…

Από εκείνη την στιγμή τα τρία αδέλφια έγιναν διασημότητες στις ΗΠΑ αλλά την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε και η σκληρή ιστορία τους που κατέληξε σε μια τραγωδία.

Και οι τρεις άνδρες υπέφεραν από προβλήματα ψυχικής υγείας και ο Έντι τελικά αυτοκτόνησε μετά από μια θλιβερή μάχη με την κατάθλιψη.

Ένα πολύ επιμελημένο μέρος της μελέτης που πρωταγωνιστούσαν τους δόθηκε ενώ ολόκληρη θα δημοσιευθεί το 2065 όταν όλοι οι πρωταγωνιστές θα έχουν φύγει από τη ζωή. Ήταν με τον σκηνοθέτη Tim Wardle όταν τους επετράπη η πρόσβαση.

PHOTO

Photo 1/5

Οι όμορφες στιγμές για τα τρίδυμα ήταν σύντομες

Photo 2/5

Μετά από 19 χρόνια ανακάλυψε ο ένας την ύπαρξη του άλλου

Photo 3/5

Η ιστορία τους έγινε πρωτοσέλιδο στις ΗΠΑ

Photo 4/5

Τα σημάδια όμως του πειράματος στην ψυχολογία τους ήταν έντονα

Photo 5/5

Σύντομα οι τρεις έμειναν δύο και οι δρόμοι τους χώρισαν

Ο Wardle είπε: «Ένα από τα πιο σοκαριστικά ήταν ότι αυτοί οι ψυχίατροι κάθονται τριγύρω και λένε: “Ω, είναι πραγματικά παράξενο, όλα τα παιδιά φαίνεται να έχουν αυτά τα προβλήματα”. «Η απάντηση είναι προφανής – τους ξεχώρισες από τα αδέρφια τους».

Τα τρία αγόρια δυσκολεύονταν όλα με τη συμπεριφορά τους μεγαλώνοντας και τόσο ο Έντι όσο και ο Ντέιβιντ είχαν περάσει χρόνο σε νοσοκομεία ψυχικής υγείας.

Ο Ρόμπερτ είχε ομολογήσει την ενοχή του σε κατηγορίες σχετικά με τη δολοφονία μιας γυναίκας σε μια ληστεία το 1978.

Ο Ντέιβιντ είπε στη New York Post: «Ήταν απολύτως το άγχος αποχωρισμού. Όσοι μας μελετούσαν είδαν ότι υπήρχε πρόβλημα. Και θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει. Αυτό είναι το ένα πράγμα για το οποίο είμαστε πιο θυμωμένοι. Θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει… και δεν το έκαναν.”

Οι ομοιότητες των τριών ήταν σε επίπεδο χαρακτήρα ενώ εντυπωσίασε το γεγονός πως είχαν τις ίδιες τεχνικές πάλης στο κολέγιο και έχασαν την παρθενία τους ταυτόχρονα.

Οι βιολογικές ομοιότητες περιελάμβαναν τα σημάδια τους και την ίδια βαθμολογία IQ 148.

Τα τρία αδέλφια συνεργάστηκαν επιχειρηματικά ανοίγωντας ένα εστιατόριο, το «Triplets» του Μανχάταν, σύντομα όμως προέκυψαν εντάσεις.

Καθώς η φήμη τους μεγάλωνε, έπαιξαν ακόμη και στην ταινία της Madonna, Desperately Searching Susan.

Ο Ντέιβιντ είπε: “Ήμασταν κάπως ερωτευμένοι. Ήταν, “Σου αρέσει αυτό το πράγμα; Μου αρέσει αυτό!” Υπήρχε σίγουρα η επιθυμία να μου αρέσουν τα ίδια πράγματα και να είμαι το ίδιο».

Ο Μπόμπι είπε: «Το μόνο που θέλαμε να κάνουμε ήταν να είμαστε χαρούμενοι και να παίξουμε και να προλάβουμε».

Ο Έντι δυστυχώς αυτοκτόνησε το 1995. Ο Μπόμπι και ο Ντέιβιντ τώρα ζουν χωριστά και είναι παντρεμένοι με δικές τους οικογένειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό