27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα τελευταία 50 χρόνια περίοδος ιστορικών τομών, αλλά και χαμένων ευκαιριών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η περίοδος των τελευταίων 50 ετών ήταν περίοδος των ιστορικών τομών, αλλά και των χαμένων ευκαιριών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά την επετειακή συνεδρίαση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Η εποχή που φτάνει τώρα πρέπει να είναι η εποχή των διδαγμάτων, αλλά και των τολμηρών αλμάτων» τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι καλύτερη το 2027, όταν, όπως τόνισε, θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτά τα χρόνια η Ελλάδα προχώρησε, αλλά όχι όσο έπρεπε και θα μπορούσε. Όπως τόνισε, χάθηκαν ευκαιρίες, ενώ αναγκαίες αλλαγές συχνά έμειναν μισές. Έκανε, δε, λόγο για «ένα κράτος που συχνά συμβιβάστηκε με τις αγκυλώσεις του και κυβερνήσεις που συχνά δείλιασαν μπροστά στο πολιτικό κόστος».

Ο πρωθυπουργός προχώρησε, επικαλούμενος στοιχεία, σε σύγκριση με κράτη που εντάχθηκαν στην Ε.Ε. ύστερα από την Ελλάδα. Όπως τόνισε, ένας Ιρλανδός ζει σήμερα 3,4 φορές καλύτερα από ό,τι οι γονείς του το 1974, ένας Πορτογάλος 2,3 φορές καλύτερα και ένας Έλληνας μόλις 1,2 φορές καλύτερα. «Φαίνεται να ενώνεται ξανά το νήμα των κεντρικών εθνικών στόχων» τόνισε και στάθηκε «στο ζητούμενο της γρήγορης ευρωπαϊκής σύγκλισης».

«Αυτή την ημέρα γιορτής των 50 χρόνων από την επιστροφή της Δημοκρατίας στη γη που τη γέννησε, θέλησα να βρεθω στο Κοινοβούλιο, στο χώρο που η δικτατορία βεβήλωσε για 7 χρόνια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ευκαιρία αναστοχασμού, με τη Μεταπολίτευση να αναδεικνύεται σε κομβικό σταθμό που σφράγισε την ιστορία του τόπου. «Πριν από μισό αιώνα τίποτα από όσα σήμερα θεωρούμε δεδομένα δεν υπήρχε. Η Ελλάδα ασφυκτιούσε κάτω από τη μπότα της χούντας», σημείωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό