27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα συν και τα πλην της ΑΕΚ ενόψει Ευρώπης: Η «χαρισματική επίθεση» και η… προβληματική άμυνα []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ «έκλεισε» τα φιλικά προετοιμασίας της με ισοπαλία απέναντι στην Ομόνοια στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Ο Ματίας Αλμέιδα και οι συνεργάτες του, σίγουρα θα έχουν πολλά να θαυμάσουν, αλλά και να διορθώσουν ενόψει της δύσκολης χρονιάς που έρχεται. Το πρώτο ματς της Ένωσης είναι την Τετάρτη κόντρα στην Ίντερ Κλαμπ Ντε Εσκάλδες της Ανδόρρας (24/07, 21:00). 

Η επίθεση «φωτιά» που τις έδωσε γκολ και… αισιοδοξία!

Οι «κιτρινόμαυροι» διαθέτουν ένα από τα καλύτερα ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα μεσοεπιθετικά και φάνηκε και στα φιλικά. Εξαιρετικές μεταβιβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και ιδιαίτερη κυνική ήταν το… μενού των φιλικών της ΑΕΚ στην προετοιμασία στην Ολλανδία. Χαρακτηριστικό ήταν το τρίτο γκολ της ομάδας του Αλμέιδα απέναντι στην Μπέρσχοτ. Με όμορφο passing-game και με υπόδειγμα αντεπίθεσης, ο νεαρός, Αλέξης Γκολφίνος έστειλε χωρίς να δυσκολευτεί την μπάλα στα δίχτυα. 

Η προαγωγή του Ντομαγκόι Βίντα σαν δεύτερος αρχηγός 

Ο 35χρονος αμυντικός θα μπει στην τρίτη του σεζόν με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα και έχει δείξει σε όλους πόσο ικανός είναι. Έτσι κι αλλιώς, βρίσκεται και στο «κλειστό» γκρουπ της εθνικής Κροατίας για να κρατά τα αποδυτήρια πια σε μία υγιής κατάσταση μαζί με τον Λούκα Μόντριτς.

Ο Ντομαγκόι Βίντα, δείχνει αρκετό πάθος παρά την ηλικία του και μόνο θετικό είναι πως θα είναι και επίσημα ένας από τους αρχηγούς της ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Αραούχο. Μία στιγμή που ενήργησε σαν… ηγέτης της ομάδας, ήταν στον περσινό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν λογομάχησε με τον Ραχμάν Μπάμπα και υπερασπίστηκε τους συμπαίκτες του. 

Τα αμυντικά προβλήματα που τις «στερούν» χαρές 

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σε όλα τα της φιλικά, εκτός αυτό με την Μπέρσχοτ σε μέτριο βαθμό όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία. Ήταν αργή και οι αμυντικοί έχαναν αρκετά μαρκαρίσματα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση δέχθηκε σε πέντε φιλικά 13 γκολ, τα οποία έξι από αυτά ήταν στο πρώτο φιλικό… ξεμούδιασμα με την Άλκμααρ.

Ωστόσο, όταν το «κλασικό» δίδυμο της προηγούμενης σεζόν επανήλθε, δηλαδή ο Βίντα και ο Αλεξάντερ Κάλενς, είδαμε μία «φρέσκια» ομάδα αμυντικά, ελαττώνοντας τα προβλήματα. Επίσης, «θετική» εικόνα ήταν και με τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι στην εστία μετά το φιλικό με την Κλαμπ Μπριζ, όπου ο Ιταλός κίπερ ήταν καίριος. 

Η ΑΕΚ καλείται να περάσει το εμπόδιο της Ίντερ Κλαμπ Ντε Εσκάλδες από την Ανδόρρα, για να βρεθεί στο 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, έτσι ώστε να «ανοίξει» ο δρόμος για την Ευρώπη που… λείπει από τους φίλους της Ένωσης, παρά την καλή περσινή χρονιά εκτός συνόρων. 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό