16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα συνδικάτα ζητούν πλαφόν στις τιμές της ενέργειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα γερμανικά  συνδικάτα ζητούν περιορισμό στις τιμές της ενέργειας, προειδοποιώντας ότι αν διακοπεί η παροχή φυσικού αερίου από τη Ρωσία, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία, τη βιομηχανία και τα νοικοκυριά.

«Αν θα  υπάρξει πάγωμα του εφοδιασμού από τη Ρωσία ή εμπάργκο από τη Δύση στο φυσικό αέριο – οι συνέπειες για τη γερμανική οικονομία, για τις θέσεις εργασίας και  την ευημερία θα ήταν σοβαρές», δήλωσε ο επικεφαλής της IG Metall Γεργκ Χόφμαν στην «Rheinische Post».

Ο Χόφμαν ζητά να μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας: «Χρειαζόμαστε ανώτατο όριο στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και θέρμανσης: Οι τιμές πρέπει να περιοριστούν για κατανάλωση έως και 8.000 κιλοβατώρες ετησίως και μετά από αυτό το όριο θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ η τιμή της αγοράς», είπε ο Χόφμαν.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου Verdi, Φρανκ Βέρνεκε, απαιτεί κάτι ανάλογο: «Πρέπει να υπάρξει ένα όριο στην τιμή του φυσικού αερίου εγγυημένο από το κράτος στο επίπεδο του 2021 για όγκο 12.000 κιλοβατώρων, για παράδειγμα», δήλωσε ο Βέρνεκε στην «Augsburger Allgemeine». Αυτό αντιστοιχεί στην κατανάλωση μιας  μέσης τετραμελούς νοικοκυριού.

Λόγω των επιπτώσεων  του πολέμου στην Ουκρανία, η πρόεδρος της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB), Γιασμίν Φαχίμι, ζητά να μοιραστούν τα βάρη: «Πρέπει να επαναφέρουμε τον φόρο περιουσίας. Άτομα με μικρά και μεσαία εισοδήματα χρειάζονται φορολογικές ελαφρύνσεις. Σε αντάλλαγμα, όσοι έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα», τονίζει η Φαχίμι. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό