22.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Τα στελέχη της VW δεν θα οδηγούν πια Porsche

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen αποφάσισε να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη καταργώντας τα δωρεάν εταιρικά αυτοκίνητα Porsche για περίπου 200 στελέχη της.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αγωγές και διαμαρτυρίες από τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους.

Τώρα, τα αυτοκίνητα της Audi μπορεί να γίνουν η νέα premium επιλογή για αυτά τα «υποβαθμισμένα» στελέχη.

Προηγουμένως, τα υψηλόβαθμα στελέχη της VW απολάμβαναν το προνόμιο της παράδοσης μιας Porsche στην είσοδό τους.

Ωστόσο, εν μέσω ενός προγράμματος εξοικονόμησης δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν εμφανιστεί ιστορίες ότι αυτά τα ακριβά οχήματα επέστρεφαν σε κακή κατάσταση.

Εκπρόσωπος της VW επιβεβαίωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι “λόγω βελτιστοποίησης του κόστους, δεν είναι πλέον δυνατή η παραγγελία εταιρικού αυτοκινήτου Porsche”.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να εξοικονομήσει εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την εταιρεία.

Ενώ τα στελέχη της VW χάνουν τα προνόμια της Porsche, τα διευθυντικά στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Porsche θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν αυτά τα αυτοκίνητα.

Θεωρούνται απαραίτητοι για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Porsche και θα πρέπει να βιώσουν τα προϊόντα από πρώτο χέρι.

Στις αρχές του έτους, οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι της VW έλαβαν επιστολές από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, με τις οποίες τους ενημέρωναν για τη μειωμένη επιλεξιμότητά τους για τα πολυτελή εταιρικά αυτοκίνητα.

Ορισμένοι διευθυντές ήταν δικαιολογημένα δυσαρεστημένοι με την αλλαγή. Η Bild αναφέρει ότι έχουν κατατεθεί αγωγές κατά της απαγόρευσης της Porsche στο εργατικό δικαστήριο του Braunschweig.

Τα αυτοκίνητα της Audi, τα οποία προσφέρουν πολυάριθμες premium επιλογές, είναι πιθανότατα ακόμη διαθέσιμα στα επηρεαζόμενα στελέχη.

Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της VW ανέφερε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι κερδίζουν αρκετά για να αγοράσουν μόνοι τους μια Porsche, εάν το επιθυμούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό