24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα πρώτα smartphones με MediaTek Dimensity 9000 έρχονται τον Φεβρουάριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πρώτες υλοποιήσεις του MediaTek Dimensity 9000 θα εμφανιστούν αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2022. Εκείνη τη χρονική περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει και η εμπορική διάθεσή τους στις αγορές.

Ο MediaTek Dimensity 9000 είναι κατασκευασμένος με την αρχιτεκτονική των 4 nm και έρχεται να ανταγωνιστεί τον Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, στη high end κατηγορία. Στο πεδίο του ανταγωνισμού μεταξύ της MediaTek και της Qualcomm για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα προσφέρει ένα high end SoC στην αγορά, φαίνεται να κερδίζει η Qualcomm, η οποία παρουσιάζει το νέο της chip στις 30 Νοεμβρίου και εντός του Δεκεμβρίου θα έχουν προλάβει να κυκλοφορήσουν και τα πρώτα smartphones που θα τον χρησιμοποιούν.

Αντίθετα, το νωρίτερο που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ένα smartphone με τον επεξεργαστή Dimensity 9000 είναι ο Φεβρουάριος του 2022, χωρίς να μπορούμε να πούμε, σε αυτό το στάδιο, με βεβαιότητα το ποιο μοντέλο θα είναι αυτό. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε μία ιδιαιτέρως ανταγωνιστική χρονιά στον κόσμο των smartphones.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό