22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα πρώτα benchmarks του M2 Max μας δίνουν μια πρώτη εικόνα για το τι να περιμένουμε από τα νέα MacBook Pro – Macbook

Ειδήσεις Ελλάδα

Φαίνεται ότι τα πρώτα benchmarks του επερχόμενου M2 Max SoC της Apple διέρρευσαν στη βάση δεδομένων του Geekbench 5.

Όταν οι χρήστες εκτελούν την εφαρμογή του γνωστού προγράμματος μέτρησης επιδόσεων, οι βαθμολογίες καταγράφονται σε μια δημόσια βάση δεδομένων αποτελεσμάτων και συνδέονται με καταχωρήσεις για συγκεκριμένο hardware. Σε αυτή την περίπτωση, το αποτέλεσμα (το οποίο ανακαλύφθηκε από έναν χρήστη του Twitter) είναι καταχωρημένο κάτω από ένα προϊόν με την ένδειξη “Mac14,6” που εκτελεί το λειτουργικό σύστημα “macOS 13.2 (Build 22D21)” που δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. Στην καταχώρηση σημειώνεται επίσης ότι ο επεξεργαστής διαθέτει 12 πυρήνες αλλά και 96GB RAM όταν τώρα το ανώτερο MacBook Pro μοντέλο έρχεται με 64GB μνήμη.

Το εν λόγω chip προορίζεται πιθανότατα για τα μοντέλα MacBook Pro 14/16” και Mac Studio που θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή το επόμενο έτος. Όσο για τα αποτελέσματα: Η συνολική βαθμολογία στη δοκιμή του Single Core είναι 1.853 ενώ η βαθμολογία στο Multi-Core είναι 13.855. Οι πιο λεπτομερείς δοκιμές, όπως αυτή της κρυπτογράφησης και του integer, φανερώνουν γενικά τις ίδιες επιδόσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχο του chip, το M1 Max.

Αν αυτά τα αποτελέσματα είναι έγκυρα και αντιπροσωπευτικά του τελικού προϊόντος, μπορεί να απογοητεύσουν κάποιους. Σε σύγκριση με τις δοκιμές Geekbench 5 που ισχύουν σε ένα MacBook Pro 16 ιντσών με το M1 Max, “μεταφράζονται” σε περίπου 6% βελτίωση στις επιδόσεις Single Core και 11% αύξηση στις επιδόσεις πολλαπλών πυρήνων.

Αυτή η διαφορά επιδόσεων δεν απέχει πολύ από τις συγκρίσεις μεταξύ του βασικού μοντέλου M1 και M2 που βρίσκονται ήδη στην αγορά, οπότε δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη αν τελικά είναι ακριβής.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα συνθετικά benchmarks μπορεί να είναι καλά για μια γενική ιδέα της σχετικής απόδοσης μεταξύ των συσκευών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αντικατοπτρίζουν πάντα την πραγματική απόδοση. Επιπλέον, τα αποτελέσματα του M2 Max που εμφανίζονται εδώ ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν το τελικό προϊόν ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι εντελώς ψεύτικα.

1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό