14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα πρώτα βίντεο του drone της NASA στον Άρη που το δείχνουν να πετάει

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ingenuity έφθασε στον Άρη τον περασμένο Απρίλιο μαζί με τον προηγμένο ρομποτικό εξερευνητή της NASA. Ήταν η πρώτη φορά που ένα drone ταξίδευε έξω από τη Γη για αυτό και οι επιτελείς της αποστολής ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένοι. Έλεγαν ότι ακόμη και αν απλά σηκωθεί από το έδαφος για λίγα δευτερόλεπτα και μετά σταματήσει να λειτουργεί η αποστολή θα ήταν πετυχημένη. Αν όλα πήγαιναν καλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό το drone θα πραγματοποιούσε μάξιμουμ πέντε πτήσεις σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μήνα. Επτά μήνες μετά το drone συνεχίζει ακάθεκτο την δράση του προκαλώντας ενθουσιασμό στην επιστημονική κοινότητα για πολλούς λόγους.

Έχει πραγματοποιήσει 15 πτήσεις ενώ παρέμεινε καθηλωμένο για περίπου οκτώ εβδομάδες εξαιτίας ατμοσφαιρικών εποχιακών μεταβολών στον Άρη για τις οποίες το Ingenuity δεν ήταν σχεδιασμένο αφού πιστευόταν ότι θα λειτουργήσει για λίγες μόλις εβδομάδες. Το drone έχει πραγματοποιήσει 15 πτήσεις και ετοιμάζεται τα επόμενα 24ωρα να πραγματοποιήσει μια ακόμη.

Είχαμε δει φωτογραφίες του drone που είχε καταγράψει το ρόβερ της NASA αλλά δεν είχαμε το είχαμε δει να πετάει. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα δύο βίντεο στα οποία βλέπουμε το Ingenuity

να πραγματοποιεί την 13η κατά σειρά πτήση του η οποία έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή αφού αποδεικνύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού που κατάφερε να εξερευνά άλλους πλανήτες στέλνοντας εκεί κάποια μηχανήματα και να παρακολουθεί από τη Γη αυτή την εξερεύνηση.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό