31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Τα προβλήματα συνεχίζονται αλλά υπάρχει συνεργασία με την Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ, μετά το πέρας της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το trthaber, ανέφερε ότι «Οι εξελίξεις στο Αιγαίο, οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι πάντα στην ατζέντα μας, όπως γνωρίζετε. Βεβαίως, τα προβλήματα συνεχίζονται αυτή τη στιγμή, αλλά υπάρχει συνεργασία σε ένα νέο θέμα της ημερήσιας διάταξης και η διαδικασία διαλόγου μεταξύ μας συνεχίζεται στο σημείο αυτό».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην από κοινού κίνηση της Αθήνας με την Άγκυρα να υποστηρίξουν υποψηφίους των δύο χωρών (Φεριντούν Σινιρίογλου και Μάνια Τελαλιάν) για την ανάληψη καίριων θέσεων στον ΟΑΣΕ.

Πηγές ΥΠΕΞ: Ανοίγει ο δρόμος ώστε να έχουμε πρώτη φορά Έλληνα σε ανώτατο αξίωμα στον ΟΑΣΕ

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «Στο πλαίσιο της τουρκο-ελληνικής συνεργασίας, έχει επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος με την κατάθεση από κοινού υποψηφιότητα στον ΟΑΣΕ. Ο πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου προτάθηκε ως υποψήφιος για γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και η Ελληνίδα διπλωμάτης Μάνια Τελαλιάν προτάθηκε ως υποψήφια για διευθύντρια του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του διαλόγου που αναπτύχθηκε πρόσφατα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό