25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Τα πεζοδρόμια στο Σύνταγμα και η γκρίνια της ΝΔ για Δούκα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας σίγουρα, λένε κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα χρειαστεί προσπάθεια για να πείσει ότι δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κίνησή του να φτιάξει τα πεζοδρόμια του Συντάγματος, καθώς για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, η ΝΔ είχε προγραμματισμένες ομιλίες μπροστά από το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος.

Σε τελική ανάλυση, ακόμη κι αν υπήρχε αίτημα από οποιονδήποτε φορέα -πράγμα που το υπουργείο Εξωτερικών αρνείται- η λογική κίνηση θα ήταν να εκτελέσει τις συγκεκριμένες εργασίες ο Δήμος Αθηναίων αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Είναι αδιανόητο, λένε από τη ΝΔ, να «μπλοκάρεται» έτσι το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο οποιουδήποτε κόμματος, απλώς και μόνο επειδή ο δήμαρχος ανήκει σε άλλη παράταξη. Τέτοιου είδους πρακτικές μόνο Ευρώπη δεν θυμίζουν, όπως αναφέρει και ο Βηματοδότης.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ζητήθηκε από τον Δήμο από δύο υπουργεία της κυβέρνησης να επιδιορθώσει τα μαρμάρινα πεζοδρόμια, κυρίως στην πάνω πλευρά του Συντάγματος, αυτά που βρίσκονται μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου συγκεντρώνεται και πλήθος τουριστών. Είναι αυτά τα καταστραμμένα πεζοδρόμια (από την εποχή των αγανακτισμένων) και είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζουν οι τουρίστες όταν έρχονται στην Αθήνα.

Στο παρελθόν μάλιστα σημειώθηκαν και ατυχήματα και φανταστείτε τι θα έλεγαν στην πατρίδα τους οι τουρίστες (και οι τουρίστριες) που… σκόνταψαν πάνω σε αυτά τα μάρμαρα. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε, αλλά με διάφορες δικαιολογίες, όπως «δεν βρίσκουμε τα κατάλληλα μάρμαρα», ή θα πρέπει να παραγγείλουμε τα μάρμαρα. Έτσι, καθυστερεί η επιδιόρθωση στην πάνω πλευρά του Συντάγματος. Άρχισε όμως τα έργα στην κάτω πλευρά, σε προεκλογική περίοδο μπροστά από το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων η πρώτη φάση των εργασιών άρσης επικινδυνότητας στο Σύνταγμα τελειώνουν σήμερα. Οπότε το πρόβλημα φαίνεται να λύνεται. Αυτό που δεν φαίνεται ότι θα τελειώσει είναι οι αψιμαχίες του Μεγάρου Μαξίμου με την πλατεία Κοτζιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό