15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών δεν προστατεύονται από τις μεταλλάξεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς αιτιολόγησε την απόφαση να μην ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μαζί με τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Τους λόγους για τους οποίους λήφθηκε η απόφαση να μην ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μαζί με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, εξήγησε το πρωί της Παρασκευής η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Αν επέλεγα, θα επέλεγα να μην υπάρχει πανδημία, όμως η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει τον πρώτο λόγο η Επιτροπή», είπε στον ΑΝΤ1. «Οι μεταλλάξεις είναι τέτοιες που δεν προστατεύονται τα παιδιά των βρεφονηπιακών. Δεν μπορείς να βάλεις μάσκα σε ένα μωρό 6 μηνών. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε τεστ. Οι μεταλλάξεις μεταφέρονται από τα παιδιά. Η Επιτροπή ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδων», πρόσθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

Όπως εξήγησε, οι δύο αυτές εβδομάδες είναι ώστε «να δουν σε αυτήν την περίοδο κατά πόσο έχει διεισδύσει ο ιός στην κοινωνία, δεδομένων του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου».

Οι δύο βασικές μεταρρυθμίσεις που έρχονται στην παιδική προστασία

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις δύο βασικές μεταρρυθμίσεις που έρχονται στην παιδική προστασία.

Η πρώτη αφορά στο ότι «οποιοσδήποτε έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας δεν θα μπορεί να εργάζεται από εδώ και στο εξής σε όποια δομή έχει να κάνει με την παιδική προστασία». Στη δεύτερη «ορίζεται υπεύθυνος για συζήτηση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα στις δομές παιδικής προστασίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό