27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα παιδιά έδωσαν την απάντηση: Έτσι προφέρεται σωστά το όνομα της Χάρις – Εσύ το ήξερες;

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάμαλα ή Καμάλα; Το όνομα της επικρατέστερης υποψήφιας Προέδρου με το Δημοκρατικό κόμμα στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει πολλές φορές στο παρελθόν με το πώς προφέρεται.

Μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από υποψήφιος Πρόεδρος στις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, το όνομα της Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ακούγεται ολοένα και περισσότερο ωστόσο πολλοί δεν το προφέρουν ή δεν το γράφουν σωστά.

Η ίδια η Χάρις είχε αναρτήσει στο παρελθόν ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται παιδάκια κάθε ηλικίας που εξηγούν που βρίσκεται ο σωστός τονισμός στο όνομα.

«Δεν είναι Κέιμαλα» λέει το πρώτο παιδάκι, «δεν είναι ΚαΜΑλα» λέει το δεύτερο παιδάκι, «ούτε Καρμέλα» λέει το τρίτο… το σωστό είναι «ΚΑμαλα» αναφωνούν όλα μαζί. 

Το βίντεο προέρχεται από το 2016, όταν η ίδια έβαζε υποψηφιότητα για Γερουσιαστής της Καλιφόρνια στην Αμερικανική Βουλή. Η καμπάνια της…

Από πού προέρχεται το όνομά της

Το όνομα Κάμαλα προέρχεται από τα Σανσκριτικά και η ακριβής ετυμολογία του σημαίνει λωτός. Στην Ινδία είναι ιδιαίτερα διαδομένο και δίνεται συνήθως σε κορίτσια.

Το όνομα χρησιμοποιείται κυρίως από ινδουιστικές οικογένειες καθώς, σύμφωνα με την παράδοση, είναι ένα από τα ονόματα της θεάς Λάκσμι , η οποία εμφανίζεται από την καρδιά ενός λωτού.

Το αντίστοιχο όνομα για τα αγόρια είναι Καμάλ και είναι ένα αρκετά διαδεδομένο για τα αγόρια της Ινδίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό