22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα «παγωμένα» 40ά γενέθλια του πρίγκιπα Χάρι και η «κομμένη» Μέγκαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι σχέσεις της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και του πρίγκιπα Χάρι δεν είναι και οι καλύτερες τα τελευταία χρόνια και οι λόγοι είναι πάνω κάτω γνωστοί. Ωστόσο, ένας λόγος έκανε τις δύο πλευρές να επικοινωνήσουν ξανά και αυτός δεν είναι άλλος από τα 40α γενέθλια του Δούκα του Σάσεξ.

«Ευχόμαστε στον Δούκα του Σάσεξ πολύ ευτυχισμένα 40α γενέθλια σήμερα!», έγραφε το μήνυμα που κοινοποιήθηκε στις πλατφόρμες X και Instagram, το οποίο συνόδευε μία φωτογραφία του Χάρι να χαμογελά και ένα emoji τούρτας γενεθλίων, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η βασιλική οικογένεια αναγνωρίζει δημοσίως τα γενέθλια του Χάρι από το 2021.

Λίγο αργότερα, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναδημοσίευσαν την ανάρτηση της βασιλικής οικογένειας, προσθέτοντας το δικό τους εορταστικό μήνυμα. «Ευχόμαστε χρόνια πολλά για τα 40ά γενέθλια στον Δούκα του Σάσεξ», έγραφε η λεζάντα πάνω από τη φωτογραφία. 

Οι εορταστικές αναρτήσεις αποτελούν έκπληξη, καθώς οι δημόσιες ευχές για τα γενέθλια συνήθως προορίζονται για τους εν ενεργεία βασιλείς – αν και κατά καιρούς γίνονται για γενέθλια –  ορόσημο. Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη ρήξη μεταξύ του Χάρι και του αδελφού του, καθώς και την τεταμένη σχέση του με τον πατέρα τους, πολλοί βλέπουν αυτά τα πρώτα μηνύματα γενεθλίων εδώ και χρόνια ως χειρονομία καλής θέλησης από τον βασιλιά Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους royals είναι ότι στη φωτογραφία που επιλέχθηκε για τα γενέθλια του Χάρι -που τραβήχτηκε ενώ ήταν εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας το 2018, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Δουβλίνο, έχοντας στο πλευρό του τη Μέγκαν Μαρκλ- η Δούκισσα του Σάσεξ δεν υπάρχει και αυτό γιατί έχει «κοπεί».

Οι αναρτήσεις για τα γενέθλια έρχονται μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι να μην συμπεριλάβει νέο κεφάλαιο για την αποξένωσή του από την οικογένειά του στην προσεχή, χαρτόδετη έκδοση των απομνημονευμάτων του, «Spare». Όπως αποκάλυψε η Daily Mail, αυτό ήταν μια έκπληξη, αλλά μια ευπρόσδεκτη, για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Οι αξιωματούχοι προσπάθησαν επίσης να αποφύγουν να συζητήσουν οτιδήποτε έχει να κάνει με τους Σάσεξ τον τελευταίο καιρό σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν «χώρο» γύρω από τον βασιλιά και τον αποξενωμένο γιο του για να δουν αν μπορεί να σωθεί κάτι από τη διαλυμένη σχέση τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό