20.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα «ονειροτοπία» του Da Stenbeck

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γκαλερί SNOW Contemporary του Τόκιο φιλοξενεί ατομική έκθεση του Da Stenbeck, οδηγώντας τον θεατή σε ένα αισθητηριακό ταξίδι μέσα από τη σειρά φωτογραφιών του «Dreamscapes». Παρουσιάζονται 11 έργα που επέλεξε ο Σουηδός καλλιτέχνης, στα οποία απεικονίζονται μυθοπλαστικά τοπία σε παστέλ χρώματα.

Γεννημένος το 1978 στη Lund της Σουηδίας, ο Stenbeck εργάστηκε ως ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και συντάκτης. Στην πορεία, άρχισε να εργάζεται με λογισμικό 3D modeling για να δημιουργήσει στο μυαλό του εικόνα του κόσμου που περιέγραφε στα ποιήματά του. Στα ψηφιακά σκηνικά του συνδυάζει στοιχεία της φύσης, όπως ουρανό, θάλασσα, σύννεφα και άνθη με ακτίνες νέον και πολύχρωμα μπαλόνια. Με χρήση CGI, οι φωτογραφίες που προκύπτουν είναι μια μίξη πραγματικότητας και ονείρου, συνειδητού και ασυνείδητου. «Έχοντας την κλασική ιστορία της τέχνης ως βάση, η τέχνη μου επικαιροποιεί παλιές συμβάσεις σε κάτι πιο σύγχρονο και προσβάσιμο με το να αμφισβητεί τις συμβατικές δομές και έννοιες», σχολιάζει.

Έως σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλές φίρμες μόδας και εταιρείες σε όλον τον κόσμο και τραβά ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή όπως αποδεικνύει ο λογαριασμός του στο Instagram με περισσότερους από 260.000 followers. Η έκθεση στη SNOW Contemporary ολοκληρώνεται στις 8 Απριλίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό