14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα νέα MacBook πατάνε… γκάζι

Ειδήσεις Ελλάδα

Άλλη μια πολυαναμενόμενη παρουσίαση έγινε από την Apple και αφορούσε τα δύο νέα της μοντέλα φορητών υπολογιστών. Πρόκειται  για το MacBook Pro που κυκλοφορεί σε μια έκδοση με οθόνη 16 ιντσών και μια έκδοση με οθόνη 14 ιντσών. Τα δύο μοντέλα έρχονται με νέους επεξεργαστές (M1 Pro και M1 Max chips) που σύμφωνα με την εταιρεία είναι κατά 70% ταχύτεροι από τους προκατόχους τους.

Εκτός από τις στάνταρτ θύρες Thunderbolt τα νέα μοντέλα διαθέτουν υποδοχή κάρτας SD και θύρα HDMI για σύνδεση με άλλες συσκευές ή την τηλεόραση.  Διαθέτουν οθόνη liquid retina, μικρότερα bezels, notch στην κορυφή της συσκευής και ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz που θα προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το τι κάνει ο χρήστης. Οι δυνατότητες των μπαταριών των νέων μοντέλων είναι επίσης ξεχωριστές αφού φορτίζουν πλήρως σε περίπου 30 λεπτά και έχουν αυτονομία 21 ωρών.

Τα νέα MacBook Pro διαθέτουν επίσης 1080p FaceTime HD κάμερα και σύμφωνα με την εταιρεία «το καλύτερο σύστημα ήχου που έχει υπάρξει σε φορητό υπολογιστή». Η τιμή τους είναι και αυτή ανάλογη των δυνατοτήτων τους αφού το μοντέλο των 14 ιντσών θα αγγίζει τα δύο χιλιάδες δολάρια και το μοντέλο των 16 ιντσών θα αγγίζει τα 2,5 χιλιάδες δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό