25.8 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Τα μηνύματα των υποψηφίων για την επόμενη μέρα και η εξέλιξη της συμμετοχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Στους 149.783 είχε φθάσει ο αριθμός των ψηφισάντων στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής για τον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ο αριθμός συνιστά μείωση της τάξης του 21,66% σε σύγκριση με τη συμμετοχή του πρώτου γύρου.

Η εξέλιξη της συμμετοχής μέχρις στιγμής:

Στις 11:00: 62.023 ψηφίσαντες με ποσοσοτό μείωσης ως εκείνη την ώρα 5,5%.Στις 12:40: 104.000 ψήφοι με ποσοστό μείωσης 12.8%Στις 14:00: 130.617 με τη μείωση της συμμετοχής να ανέρχεται στο 18%.

Οι κάλπες για την εκλογή προέδρου του κόμματος άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. (Δείτε εδώ αναλυτικά λεπτομέρειες για το πώς ψηφίζουν οι εκλογείς στον β γύρο).

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ ξανά στο επίκεντρο

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια», δήλωσε ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας.Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη».

Χ. Δούκας: Ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία

Για «ευκαιρία αλλαγής» μίλησε από την πλευρά του ο Χάρης Δούκας ψηφίζοντας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων:

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή!».

Π. Γερουλάνος: Από αύριο αντιπολίτευση

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο Παύλος Γερουλάνος.

Αμέσως μετά δήλωσε: «Ολοκληρώνεται μια εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία που εξελίχθηκε ομαλά και συντεταγμένα. Καλώ όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και σήμερα να έρθουν να ψηφίσουν, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο θα είναι απόλυτα σεβαστό. Δεν έχουμε χρόνο την επόμενη μέρα. Αύριο, όποιος κι αν κερδίσει, ξεκινά μια καινούρια μέρα. Αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και μια συντεταγμένη πορεία ώστε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές».

Αννα Διαμαντοπούλου: Ο νέος πρόεδρος να συνθέσει ρεύματα και απόψεις

«Στην επόμενη ημέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί ούτε παράπονα, ούτε απογοητεύσεις», δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για τον β’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

«Ο πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει ρεύματα και απόψεις», όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην νέα ανθρωπογεωγραφία είπε ακόμη η κ. Διαμαντοπούλου, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι παρούσα και την επομένη της εκλογής.

Μαζική προσέλευση ζήτησε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Στο Περιστέρι ψήφισε στο δεύτερο γύρο για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτή τη διαδικασία και δυναμωμένο και ενωμένο, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας» δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Η ίδια απηύθυνε ακόμη κάλεσμα για μαζική προσέλευση: «Να προσέλθουν μαζικά οι ψηφοφόροι στην κάλπη και αυτής της Κυριακής, καθώς είναι πολύ σημαντικό το διακύβευμα αυτών των εκλογών», τόνισε.

«Το 50% των ψηφορόρων είχε μία άλλη επιλογή την προηγούμενη Κυριακή και ενδεχομένως όλοι αυτοί οι άνθρωποι να είναι απογοητευμένοι, όμως είναι σημαντική η συμμετοχή, όποια και αν είναι η επιλογή», πρόσθεσε.

Η κυρία Γιαννακοπούλου, η οποία ήταν υποψήφια στον πρώτο γύρο για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, έχει ανοικτά εκφράσει τη στήριξή της στον Χάρη Δούκα.

Μ. Κατρίνης: Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο

Στο δημαρχείο Πύργου ψήφισε το πρωί ο Μιχάλης Κατρίνης, εκ των αρχικά έξι υποψηφίων στον πρώτο γύρο των εκλογών για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που διεκδικούν σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας.

«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνο στόχος, να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο, πλειοψηφικό και δύναμη αλλαγής. Αυτό για να δικαιώσουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που και σήμερα θα δώσουν το παρόν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία».

Γ. Παπανδρέου: ΠΑΣΟΚ που ενώνει δυνάμεις προοδευτικές

Στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Αγ. Ιωάννη Ρέντη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη διαδικασία του β’ γύρου, των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Σήμερα με την μαζική μας συμμετοχή και την ψήφο μας κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό. Διαμορφώνουμε ένα ΠΑΣΟΚ που εκφράζει και ενώνει πλατιά δυνάμεις προοδευτικές της χώρας μας. Και από αύριο συνεχίζουμε τον διαρκή μας αγώνα. Έναν αγώνα όπου η δημοκρατία δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά είναι και καθημερινή αξία και πράξη. Για μια Ελλάδα καλύτερη, διαφορετική, προοδευτική. Μια Ελλάδα πράσινης μετάβασης και δίκαιης μετάβασης για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό