21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

τα μεγάλα ραντεβού του 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 2022, καθημερινότητα πια εδώ και μερικές ώρες στην ανθρωπότητα, θα είναι άλλη μια χρονιά γεμάτη αθλήματα: η πανδημία, ένεκα της οποίας πολλές αναβλήθηκαν το 2020 για το 2021, σημαίνει ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά θα ζήσουμε πολύ σημαντικά γεγονότα, από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ως το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

Το ποδόσφαιρο κλείνει τη χρονιά με το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ξεκινώντας από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, στις 9 Ιανουαρίου γίνεται η σέντρα στην πρώτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση, το Κύπελλο Αφρικής στο Καμερούν.

Η φάση των «16» του UEFA Champions League επιστρέφει τον Φεβρουάριο, με τον τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη.

Το μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, προφανώς, παραμένει αυτό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, που θα διεξαχθεί κατ’ εξαίρεση από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, ενώ το κοινό θα απασχολήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τις 3 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Στο γυναικείο ποδόσφαιρο, τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι προγραμματισμένο από τις 6 έως τις 31 Ιουλίου στην Αγγλία. 

Το Πεκίνο περιμένει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Όσον αφορά τα χειμερινά σπορ, το αποκορύφωμα θα είναι οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο, από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Εκτός από την κινεζική πρωτεύουσα, η κομητεία Γιανκίνγκ και η πόλη Ζανγκιάκου θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν επίσης στο Πεκίνο, από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου.

Επιπλέον, μεταξύ 25 Ιουνίου και 5 Ιουλίου, η πόλη Οράν της Αλγερίας φιλοξενεί τους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ η Κίνα και πάλι, στο Τσενγκντού, θα είναι η έδρα της Πανεπιστημιάδας από τις 18 έως τις 29 Αυγούστου.

2022: Η επανάσταση των κινητήρων

Το 2022 θα είναι μια επαναστατική χρονιά για τον κόσμο των κινητήρων. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 ξεκινά ξανά στις 20 Μαρτίου με το GP του Μπαχρέιν, με νέους κανονισμούς και μια νέα ιδέα για μονοθέσια.

Η Ferrari θέλει να είναι ξανά ανταγωνιστική για να σπάσει το δίπολο Red Bull-Mercedes της περασμένης σεζόν, που κορυφώθηκε με τον θρίαμβο του Μαξ Φερστάπεν και την εκθρόνιση του Λιούις Χάμιλτον από την κορυφή.

Το Moto GP ξεκινά στις 6 Μαρτίου στο Λοσάιλ με το Grand Prix του Κατάρ: όλοι θα αναζητήσουν τον τίτλο που κέρδισε το 2021 για πρώτη φορά ο Φάμπιο Κουαρταράο, με το δίδυμο Bagnaia-Ducati μεταξύ των φαβορί.

Στίβος

Μεταξύ των πιο σημαντικών ραντεβού τη νέα χρονιά είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (18-20 Μαρτίου στο Βελιγράδι), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (15-24 Ιουλίου στο Γιουτζίν, στις ΗΠΑ) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (11-21 Αυγούστου στο Μόναχο).

Κολύμβηση με Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιαπωνία και ποδηλασία

Όσο για την κολύμβηση, οι συγκινήσεις αναμένονται από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας, στη Φουκουόκα, από τις 13 έως τις 29 Μαΐου. Από τις 11 έως τις 22 Αυγούστου θα διεξαχθούν στη Ρώμη τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Προχωρώντας στην ποδηλασία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα Μιλάνο-Σαν Ρέμο στις 19 Μαρτίου, τον Γύρο της Φλάνδρας στις 3 Απριλίου, το Παρίσι-Ρουμπέ στις 17 Απριλίου, το Λιέγη-Μπαστόν-Λιέγη στις 24 Απριλίου.

Στη συνέχεια, οι μεγάλες περιοδείες: Γύρος της Ιταλίας (6 Μαΐου – 29 Μαΐου), Γύρος της Γαλλίας (1 Ιουλίου – 24 Ιουλίου) και ο Γύρος της Ισπανίας (19 Αυγούστου – 11 Σεπτεμβρίου).

Κι ακόμη: Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μονακό από 11 έως 21 Αυγούστου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βόλονγκονγκ (Αυστραλία) από τις 18 έως τις 25 Σεπτεμβρίου και τελευταίο Classic της χρονιάς ο Γύρος της Λομβαρδίας (8 Οκτωβρίου).

Τένις και μπάσκετ

Εξαιρετικό για το τένις αναμένεται, επίσης, ο 2022. Αυτές είναι οι ημερομηνίες των Grand Slam της χρονιάς: Australian Open (17-30 Ιανουαρίου), Roland Garros (29 Μαΐου-11 Ιουνίου), Wimbledon (27 Ιουνίου-10 Ιουλίου) και U.S. Open (από 28 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου).

Και να μη λησμονηθεί το μπάσκετ, με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα από 1 έως 18 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθεί από κοινού σε Ιταλία, Γερμανία, Γεωργία και Τσεχία, με νοκ άουτ και τελικούς στο Βερολίνο.

Τέλος, το φινάλε είναι αφιερωμένο στο αμερικανικό ποδόσφαιρο: η 56η διοργάνωση του Super Bowl θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου στο SoFi Stadium, στο Ίνγκλεγουντ της Καλιφόρνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό