22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα λάθη που κάνεις όταν διακοσμείς ένα πολύ μικρό διαμέρισμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα tips που κυριολεκτικά θα μεταμορφώσουν το σπίτι όσο μικρό κι αν είναι.

Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να γυρνάς στο σπίτι και να νιώθεις πως είναι το προσωπικό σου ησυχαστήριο, το οποίο δεν θα άλλαζες με τίποτα στον κόσμο.

Ανεξάρτητα από το εάν μένεις σε ένα μικρό διαμέρισμα ή μια ευάερη μονοκατοικία, ο τρόπος με τον οποίο θα διακοσμήσεις και θα διαμορφώσεις τον χώρο, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία και τη διάθεσή σου. Όλες θέλουμε να δείχνει όσο το δυνατόν πιο ζεστό, καθαρό και περιποιημένο ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εφικτό ειδικά όταν διαθέτεις μόνο ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα.

Πίστεψέ μας, με απλές αλλά έξυπνες κινήσεις η αισθητική σου μπορεί να αποτυπωθεί περίφημα ακόμη και στα πιο μικρά δωμάτια. Υπάρχουν μερικά θαυματουργά μυστικά που θα δώσουν την ψευδαίσθηση ενός πολύ πιο άνετου σπιτιού και ειλικρινά αξίζει να τα δοκιμάσεις.

4 λάθη που κάνεις και δείχνει πιο μικρός ο χώρος (+ πώς θα το αντιμετωπίσεις)

1) Διακόσμηση με σκούρα χρώματα και σχέδια

Πες αντίο σε σκουρόχρωμες αποχρώσεις (μαύρο, γκρι, μπλε κ.ά) που μικραίνουν τον χώρο. Χρησιμοποίησε φωτεινά, πιο ανοιχτά χρώματα και άφησε να ρέει όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως. Απόφυγε τις ταπετσαρίες με μοτίβα και επίλεξε ενδιαφέρουσες υφές που θα κάνουν κάθε δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φιλόξενο.

2) Δεν επιλέγεις σωστό (ή επαρκή) φωτισμό

Αγόρασε φωτιστικά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Πες ναι σε φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια φωτιστικά και άλλες ιδιαίτερες εναλλακτικές όπως λαμπάκια led ή κρυφό φωτισμό.

3) Επενδύεις σε μεγάλα, βαριά έπιπλα

Οι περισσότεροι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων τονίζουν πως τα μεγάλα, αδέξια έπιπλα πρέπει να φύγουν από κάθε σπίτι, αφού κλείνουν τον χώρο. Αγόρασε λειτουργικά κομμάτια τα οποία μπορούν να λειτουργούν και ως αποθηκευτικός χώρος.

Clustercore: H τάση διακόσμησης που αποδεικνύει ότι η ακαταστασία μπορεί να είναι και κομψή

4) Τοποθετείς υπερβολικά πολλά πράγματα στον χώρο

Ο μινιμαλισμός είναι πιο επίκαιρος από ποτέ στo deco και ειλικρινά δεν υπάρχει κανένας λόγος να «μπουκώνεις» τον χώρο με άχρηστα έπιπλα και διακοσμητικά. Επένδυσε σε διαχρονικά statement κομμάτια όπως βάζα, πίνακες και έργα τέχνης.

κεντρικής: pexels.com

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό