20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα «κοίλα νησιά» της Ελλάδας για τις απόλυτες διακοπές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα μέρος σκέτη ζωγραφιά

Ο συγκεκριμένος προορισμός είναι μια εμπειρία που πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου.

Είναι μια από τις επιλογές που θα σου αφήνουν τις καλύτερες αναμνήσεις είναι οι διακοπές στα «κοίλα νησιά» της Ελλάδας για απόλυτη χαλάρωση.

Ο λόγος για τα Κουφονήσια τα οποία αν και φημισμένα, διατηρούν ακόμη τον μοναδικό τρόπο να σε κάνουν να νιώθεις ότι ποτέ δεν έχουν ασφυκτικά πολύ κόσμο.

Τα Κουφονήσια είναι στην πραγματικότητα δύο νησίδες, δηλαδή το μικρό και το μεγάλο Κουφονήσι. Οι δύο αυτές νησίδες ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων. Η τουριστική ζωή χτυπάει στο μεγαλύτερο και το μοναδικό κατοικημένο νησί, δηλαδή το Άνω Κουφονήσι. Στην κοινότητα Κουφονησίων ανήκει επίσης η νήσος Κέρος αλλά και άλλες μικρότερες νησίδες. Οι διακοπές εκεί αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Στα Κουφονήσια τα οποία ονομάζονται και κοίλα νησιά, οι διακοπές σου θα είναι αυτό που λέμε απλές. Και χαλαρές. Θα συναντήσεις αυθεντικούς ανθρώπους και θα ζήσεις την εμπειρία του ελληνικού νησιού σαν να είσαι κάτοικός τους. Μια νησιωτική αύρα μοναδική που δε θα ξεχάσεις επιστρέφοντας στο σπίτι σου. Τοπία επιβλητικά και παλιά έθιμα σε έναν συνδυασμό μοναδικό. Αυτό που μας έκανε εντύπωση στα Κουφονήσια, πέρα από τους χαλαρούς ρυθμούς, είναι η καλή ντόπια γαστρονομία.

Χρυσές αµµουδιές και απέραντο γαλάζιο είναι η εικόνα που θα σου μείνει στο μυαλό, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Αν βρεθείς για διακοπές στα Κουφονήσια, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις. ‘Οπως για παράδειγμα, την εντυπωσιακή παραλία που… αφρίζει σαν το γάλα.

Όπως επίσης και το Πορί που είναι θεωρείται η παραλία – παράδεισος της περιοχής. Μπορείς να δεις συνολικά τις εξωτικές παραλίες για διακοπές στα Κουφονήσια και να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό