20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Ford θα κάνουν χρήση των Superchargers της Tesla

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ford ανακοίνωσε πως προχώρησε σε συμφωνία με την Tesla προκειμένου από την άνοιξη του 2024, οι κάτοχοι των ηλεκτρικών της μοντέλων στις ΗΠΑ και στον Καναδά να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ταχυφορτιστών Superchargers της Tesla.
Στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Farley δήλωσε ότι αυτή η συμφωνία θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των ταχυφορτιστών στις ΗΠΑ και τον Καναδά για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford, συμπεριλαμβανομένων των Mustang Mach-E, E-Transit και του F-150 Lightning.
Επί του παρόντος η Ford διαθέτει περίπου 10.000 ταχυφορτιστές μέσω του δικτύου φόρτισης BlueOval Charge Network, ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας θα προστεθούν περισσότεροι από 12.000 Superchargers στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Ford δήλωσε επίσης πως τα ηλεκτρικά της μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με θύρα Combined Charging System (CCS) θα αποκτήσουν έναν αντάπτορα που αναπτύχθηκε από την Tesla, τον Tesla North American Charging Standard (NACS) που θα τα επιτρέπει να χρησιμοποιούν τους V3 Superchargers της Tesla.
Από το 2025, ένα ενσωματωμένο NACS βύσμα θα τοποθετείτε από το εργοστάσιο στα νέα ηλεκτρικά της Ford, εξαλείφοντας την ανάγκη χρήσης του αντάπτορα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό