16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την ακρίβεια καταρρέουν καθημερινά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χαριλάου Τρικούπη για την εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5,1%

Κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τον υψηλό πληθωρισμό, που ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών, όπως αναφέρει, ασκεί το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ όπου καταγράφεται άνοδος του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) κατά 5,1% για τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι του Δεκεμβρίου 2020, πιστοποιεί ότι τα εισοδήματα των πολιτών και ιδίως τον πιο αδύναμων, ροκανίζονται από τον πληθωρισμό».

Προσθέτει ότι «η αύξηση των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης και στην ενέργεια, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ΔΤΚ, σε συνδυασμό με την υψηλή έμμεση φορολογία πλήττει κατά κύριο λόγο τα λαϊκά εισοδήματα και δυσχεραίνει τις συνθήκες επιβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδης καθημερινές ανάγκες».

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει, ότι «τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης καταρρέουν καθημερινά, καθώς οι Έλληνες είναι πια ουραγοί σε αγοραστική δύναμη. Ο εναρμονισμένος ΔΤΚ σχεδόν αγγίζει αυτόν της Ευρωζώνης, όμως το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το 60% των πολιτών της Ευρωζώνης».

Καταλήγοντας, υπενθυμίζει τις προτάσεις του για «μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, αποτελεσματικοί και εντατικοί έλεγχοι στην αγορά. Έτσι θα στηριχθούν ουσιαστικά οι καταναλωτές, η κοινωνική συνοχή και η οικονομική δραστηριότητα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό