28.5 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Τα ελαστικά της ξεχωρίζουν στις δοκιμές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Continental, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως, απέδειξε για ακόμη μια φορά την κυριαρχία της σε δοκιμές ελαστικών το 2024, κερδίζοντας εξαιρετικές διακρίσεις σε πολλές κατηγορίες, τόσο για χειμερινά όσο και για θερινά και ελαστικά παντός καιρού.

Τα ελαστικά της εταιρείας ξεχώρισαν για την απόδοσή τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες, προσφέροντας ασφάλεια, ανθεκτικότητα και άριστο χειρισμό.

AllSeasonContact 2: Πρώτο στις δοκιμές ελαστικών παντός καιρού

Το AllSeasonContact 2 της Continental βρέθηκε στην κορυφή της δοκιμής ελαστικών all-season του Auto Club Europe (ACE), λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ως «Εξαιρετικά Συνιστώμενο». Η συγκεκριμένη δοκιμή έγινε στη διάσταση 215/50 R18 σε συνεργασία με την Αυστριακή Λέσχη Αυτοκινήτων (ARBÖ) και την Εταιρεία Τεχνικών Ελέγχων (GTÜ), χρησιμοποιώντας ένα VW T-Roc ως όχημα δοκιμής. Το ελαστικό διακρίθηκε σε χιονισμένους, βρεγμένους και στεγνούς δρόμους, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να προσφέρει σταθερές επιδόσεις όλο τον χρόνο.

Συγκεκριμένα, το AllSeasonContact 2 κατέγραψε εντυπωσιακή απόδοση στη δοκιμή φρεναρίσματος, όπου η απόσταση φρεναρίσματος από ταχύτητα 100 χλμ./ώρα ήταν κατά 6,3 μέτρα μικρότερη από τον δεύτερο ανταγωνιστή του, γεγονός που μεταφράζεται σε ενάμισι μήκος μικρού αυτοκινήτου. Οι ειδικοί τόνισαν ότι τα ελαστικά αυτά συνδυάζουν την ασφάλεια με την άνεση, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για ευρωπαϊκές κλιματολογικές συνθήκες. Επιπλέον, δοκιμάστηκε από το περιοδικό AUTO BILD, όπου αναδείχθηκε για την ισορροπημένη απόδοση σε χιόνι, πάγο και βρεγμένους δρόμους, με πολύ καλή πρόσφυση και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος.

WinterContact TS 870: Ο νικητής των χειμερινών ελαστικών

Στη δοκιμή χειμερινών ελαστικών του περιοδικού AUTO BILD, το WinterContact TS 870 κατέκτησε την κορυφή, αποσπώντας τον τίτλο «υποδειγματικό». Το ελαστικό αυτό σχεδιάστηκε για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα και δοκιμάστηκε σε διάσταση 205/55 R16, με ένα Volkswagen Golf ως όχημα δοκιμής. Οι 53 διαφορετικοί ανταγωνιστές που δοκιμάστηκαν δεν κατάφεραν να φτάσουν το υψηλό επίπεδο ισορροπίας και απόδοσης του WinterContact TS 870, που προσφέρει μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος, υψηλή χιλιομετρική απόδοση και αξιόπιστη συμπεριφορά σε όλες τις χειμερινές συνθήκες.

WinterContact TS 870 P: Εξαιρετική επιλογή για SUV και ηλεκτρικά οχήματα

Το WinterContact TS 870 P δοκιμάστηκε από το γερμανικό περιοδικό AUTO Straßenverkehr σε διάσταση 235/55 R18, σε ένα Seat Tarraco. Το ελαστικό διακρίθηκε για την κορυφαία ισορροπία του σε όλες τις δοκιμές, προσφέροντας χαμηλή αντίσταση κύλισης, ιδανική για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Η χαμηλή αντίσταση κύλισης επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας και αυξάνει την αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ στα συμβατικά αυτοκίνητα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Η αξιολόγηση του περιοδικού Auto Motor und Sport επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές επιδόσεις του ελαστικού σε χιονισμένους, βρεγμένους και στεγνούς δρόμους, σημειώνοντας την ασφάλεια και την αξιοπιστία του.

PremiumContact 7: Κορυφαίο θερινό ελαστικό

Το θερινό PremiumContact 7 της Continental απέσπασε την 1η θέση στη δοκιμή θερινών ελαστικών του βρετανικού περιοδικού What Car?. Στη δοκιμή, το ελαστικό αναδείχθηκε για την ανώτερη απόδοσή του στο φρενάρισμα, τόσο σε βρεγμένους όσο και σε στεγνούς δρόμους, προσφέροντας άριστη πρόσφυση και σπορ χειρισμό. Οι δοκιμαστές επεσήμαναν ότι το ελαστικό επέτρεπε στον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις, κάνοντάς το ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν κορυφαία απόδοση και ασφάλεια στις θερινές συνθήκες.

Συμπερασματικά……η Continental αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή της στην καινοτομία, την ασφάλεια και την ανώτερη απόδοση, με ελαστικά που κυριαρχούν στις διεθνείς δοκιμές. Τα προϊόντα της καλύπτουν κάθε ανάγκη των οδηγών, από χειμερινές και θερινές συνθήκες έως ελαστικά παντός καιρού, προσφέροντας εξαιρετική πρόσφυση, μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος και μακροχρόνια αντοχή. Το δίκτυο επίσημων συνεργατών της Continental εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα αυτών των κορυφαίων ελαστικών σε όλη την Ελλάδα.

Τα ελαστικά Continental είναι διαθέσιμα πανελλαδικά, σε πληθώρα διαστάσεων, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων των επίσημων συνεργατών της Continental.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό