35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Τα… δύσκολα παιδικά χρόνια του Ρίσι Σούνακ: Στερήθηκα το Sky TV

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα «δύσκολα παιδικά του χρόνια» προσπάθησε μάλλον ανεπιτυχώς να περιγράψει ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Σε συνέντευξή του ο Σούνακ, η οικογένεια του οποίου θεωρείται πλουσιότερη ακόμη και από αυτή του Καρόλου, δήλωσε ότι ως παιδί αναγκάστηκε να στερηθεί «πολλά πράγματα», όπως το τηλεοπτικό κανάλι Sky TV.

Η απάντηση αυτή δόθηκε σε ερώτηση εάν βρίσκεται σε επαφή με τα βάσανα των καθημερινών ανθρώπων.

Ο πλουσιότερος πρωθυπουργός

Ο Σούνακ, γιος ιατρού και φαρμακοποιού, είναι ο πλουσιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Βρετανίας χάρη στην καριέρα του στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και την οικογενειακή περιουσία της συζύγου του, της οποίας ο πατέρας ίδρυσε την ινδική εταιρία υπηρεσιών IT Infosys.

Σε συνέντευξή του στο ITV που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα, ο Σούνακ επικαλέστηκε την άρνηση των γονιών του να πληρώσουν για το συνδρομητικό κανάλι ως ένα παράδειγμα αυτών που αναγκάστηκε να «στερηθεί» διότι, όπως είπε, έπρεπε να κάνουν θυσίες για να πληρώσουν για την εκπαίδευσή του.

Κληθείς να δώσει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από κάτι που στερήθηκε ως παιδί, δήλωσε: «Υπάρχουν διάφορα πράγματα που θα ήθελα ως παιδί, αλλά δεν μπορούσα να έχω. Το γνωστό Sky TV, άρα αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν είχαμε μεγαλώνοντας».

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την προσωπική περιουσία του Σούνακ για να τον κατηγορήσει ότι δεν έχει επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βρετανία.

Στη Rich List των Times

Η περιουσία της οικογένειας του Σούνακ εκτιμάται ότι έχει καθαρή αξία άνω των 650 εκατ. λιρών (828 εκατ. δολαρίων), γεγονός που τον τοποθετεί στην 245η θέση στον κατάλογο “Rich List” για το 2024 των Sunday Times, με τους πλουσιότερους Βρετανούς, μπροστά από τον βασιλιά Κάρολο που είναι στην 258η θέση.

Νωρίτερα φέτος, οι Εργατικοί επέκριναν την απόφαση του Σούνακ να συμφωνήσει σε στοίχημα 1.000 λιρών ότι η κυβέρνηση του θα στείλει αιτούντες άσυλο στη Ρουάντα, χαρακτηρίζοντας την κίνησή του κακόγουστη και λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ποσό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα άντεχαν οικονομικά να στοιχηματίσουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό