21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα αυτοκίνητα είναι πιο βρώμικα από μια τουαλέτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας της Σχολής Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Άστον στο Μπέρμιγχαμ, βρήκε πως τα αυτοκίνητα έχουν περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα μιας τουαλέτας.
Στην έρευνά τους οι ερευνητές πήραν δείγματα από δύο τουαλέτες και πέντε αυτοκίνητα, με το ένα από αυτά να ήταν 2 ετών, το άλλο 17, το άλλο 5, το άλλο 13 και το άλλο 9 ετών.

Οι ερευνητές βρήκαν κολοβακτηρίδια και άλλα βακτήρια κοπράνων στο πορτμπαγκάζ και στο κάθισμα του οδηγού, με τα δύο αυτά μέρη να είναι τα σημεία των αυτοκινήτων που εντοπίστηκαν τα περισσότερα βακτήρια με 1.425 και 649 βακτήρια αντίστοιχα. Ακολουθεί ο λεβιές ταχυτήτων με 407 βακτήρια, το πίσω κάθισμα με 323 βακτήρια, το ταμπλό με 317 βακτήρια και το τιμόνι με 146 βακτήρια.

Στην ερώτηση γιατί στο τιμόνι βρέθηκαν τόσα λίγα βακτήρια, οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτό οφείλεται στην αυξημένη χρήση απολυμαντικών χεριών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την μελέτη, όσο μεγαλύτερο είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο περισσότερα βακτήρια είναι πιθανό να έχει. Συνήθως στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου συναντάμε βακτήρια E.Coli, ψευδομονάδας, βάκιλλου, σταφυλόκοκκου και ροδοτόρουλα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μόλυνσης με βακτήρια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι όταν κάποιος τρώει μέσα σε αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό